Cele mai bune pardoseli pentru zonele cu trafic intens din casa ta

Când explorezi opțiunile de pardoseală pentru casă, este important să iei în considerare nivelul de activitate al fiecărei camere. Ce zone folosești cel mai des? Bucătăria și holurile sunt, de obicei, cele mai des frecventate, așa că este o idee bună să alegi pardoseli durabile, care rezistă. Iată patru dintre cele mai bune tipuri de pardoseli pentru zonele cu trafic intens din casa ta:

Gresie

Gresia nu are egal atunci când vine vorba de durabilitate. Porțelanul și ceramica sunt unele dintre cele mai durabile materiale de pardoseală disponibile și necesită întreținere redusă.

Pardoseala din gresie este, de asemenea, rezistentă la umiditate, ceea ce o face alegerea perfectă pentru zonele în care deversările sunt frecvente, cum ar fi băile și bucătăriile. Acestea sunt, de asemenea, rezistente la zgârieturi și alergeni, ceea ce este un mare plus pentru proprietarii de animale de companie. Pe lângă faptul că este extrem de practică, gresia este personalizabilă cu o gamă largă de dimensiuni, culori, texturi, modele și stiluri pentru a se potrivi în orice cameră.

Câteva dezavantaje notabile ale gresiei sunt că nu reține căldura, este costisitoare de instalat și este fragilă. Dacă nu este instalată corect, se va deteriora în timp. Consultă întotdeauna cu un instalator profesionist.

Vinil de lux (LVT)

Pardoseala de vinil de lux (LVT) este o alternativă accesibilă la pardoseala tradițională din gresie. Scândurile și plăcile LVT sunt incredibil de realiste și le poți personaliza pentru a obține același aspect elegant al plăcilor ceramice sau aspectul natural al lemnului de esență tare la un preț mult mai mic.

La fel ca toate celelalte produse, există câteva avantaje/dezavantaje ale vinilului de lux:

Un avantaj major al plăcilor de vinil de lux este că sunt mult mai moi și mai flexibilă decât materialele tradiționale pentru podele. Elasticitatea vinilului îi amplifică durabilitatea și îl ajută să reziste la rupturi. Natura sa mai absorbantă ajută și la reducerea zgomotului. Vinilul este, de asemenea, extrem de rezistent la apă.

Dezavantajele pardoselii de vinil de lux sunt că nu poate fi reparată cu ușurință, este greu de îndepărtat și are o durată de viață mai scurtă decât tipurile de podea tradiționale.

Pardoseli din lemn de esență tare

Lemnul de esență tare este un material de pardoseală rezistent, de lungă durată și hipoalergenic, care este ideal dacă dorești să optezi pentru un aspect mai natural. Fie că este vorba de un hol cu ​​trafic intens sau de o sufragerie elegantă, podeaua din lemn oferă o combinație unică de natură și rafinament pe care niciun alt material nu o poate oferi. Lemnul de esență tare este, de asemenea, mai moale și mai cald sub picioare decât gresia.

Pardoseala din lemn de esență tare de calitate este extrem de căutată, așa că adaugă valoare casei tale. Deși necesită destul de multă îngrijire, există multe materiale de etanșare și finisaje care pot prelungi durata de viață a unei podele din lemn. De asemenea, lemnul de esență tare este ușor de reparat prin șlefuire și refinisare a imperfecțiunilor care apar în timp.

Un dezavantaj al podelei din lemn de esență tare este că nu este rezistentă la apă. Dacă dorești să instalezi pardoseli din lemn de esență tare într-o zonă cum ar fi bucătăria, asigură-te că cureți scurgerile cât se poate de repede. Lemnul de esență tare este, de asemenea, foarte predispus la zgârieturi, așa că ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru proprietarii de animale de companie.

Pardoseli laminate

Laminatul este o alternativă durabilă și rentabilă la podelele tradiționale din lemn de esență tare, realizate din plăci de fibre comprimate, cu un strat de design laminat deasupra. Ia în considerare laminatul dacă dorești să obții un aspect natural de lemn de esență tare la un cost redus.

Laminatul are multe beneficii unice: este ieftin, ușor de curățat, iar stratul superior laminat îl face rezistent la zgârieturi. Acesta este o alegere bună pentru părinți și proprietari de animale de companie. Laminatul este, de asemenea, mai confortabil la mers decât gresia sau vinilul, deoarece este mai cald și mai gros.

Unul dintre punctele slabe ale laminatului este că nu este impermeabil. Deoarece este un produs din lemn, pardoseala laminată se va înmuia și se va umfla dacă este expusă la apă. Un alt punct slab este că nu este ușor de reparat.

Sursă: americasfloorsource.com