Cele mai bune opțiuni de pardoseală pentru sălile de sport

Indiferent dacă sălile de sport sunt localizate în școli sau într-un centru de recreere, pardoselile sunt proiectate pentru a rezista la trafic intens. Materialul utilizat trebuie ales în funcție de specificul sălii. Iată câteva opțiuni populare în sălile de sport:

Pardoseli din lemn de arțar

Pardoseala din lemn de arțar se găsește pe scară largă în terenurile interioare, oferind echipelor sportive suprafețe pe care să se antreneze și să se joace. Tinerii sportivi se obișnuiesc cu terenurile din lemn masiv pe măsură ce avansează la niveluri competitive.

Există trei clase de pardoseli din arțat : arțarul de prima clasă are un aspect uniform, cu aproape zero defecte vizuale. Arțarul de clasa a doua este cel mai frecvent, cu variații ușoare de culoare și noduri. Arțarul de clasa a treia, plin de noduri și diferențe de culoare, este cel mai puțin costisitor.

Având în vedere durabilitatea arțarului, sălile de sport care sunt construite cu acest tip de pardoseală sunt capabile să reziste pe termen lung. Atunci când este acoperit cu un finisaj transparent, parchetul din lemn de arțar este atractiv din punct de vedere vizual. Cu toate acestea, podeaua necesită șlefuire și finisare în fiecare deceniu. De asemenea, aceasta trebuie spălată și curățată cu regularitate.

Pardoselile poliuretanice

Pardoselile poliuretanice sunt printre cele mai dure opțiuni de pe piață. Cu proprietăți multifuncționale, acestea sunt potrivite pentru sălile de sport, facilitând un mediu sigur.

De asemenea, pardoselile poliuretanice vin într-o gamă variată de culori care pot fi personalizate în funcție de aspectul școlii sau companiei. Acestea au o suprafață neporoasă, ceea ce le face igienice și ușor de curățat. Întreținerea este minimă, iar reparațiile minore sunt ușor de efectuat.

Pardoselile din vinil

Pardoselile din vinil sunt cele mai rentabile opțiuni de pe piață. La fel ca pardoselile din poliuretan, acestea sunt disponibile într-o multitudine de culori și modele, permițând managerilor de facilități să obțină un aspect care să completeze culorile școlii sau ale companiei.

Ideale pentru o mare varietate de sporturi, precum volei și baschet, pardoselile din vinil au caracteristici multifuncționale. De exemplu, o sală de gimnastică poate fi utilizată nu numai pentru sport, ci și pentru evenimente. De asemenea, acestea absorb șocurile și necesită o întreținere minimă.

Pardoseli din cauciuc

Pardoseala din cauciuc este o alegere optimă pentru sălile de gimnastică. Aceasta este rezistentă la apă, ceea ce previne dezvoltarea mucegaiului. De asemenea, aceasta crează o suprafață moale care sporește confortul persoanelor din sala de sport.

Podele din cauciuc reciclat sunt ușor de instalat, dar nu sunt destinate sporturilor competitive. Ele pot fi instalate în centre de fitness și săli de antrenament. Acestea necesită întreținere frecventă pentru a-și menține aspectul. Se recomandă utilizarea unui detergent ușor și evitarea substanțelor chimice.