Cele mai bune opțiuni de pardoseală pentru spațiile din jurul șemineului

Alegerea pardoselii potrivite pentru spațiile din jurul șemineului poate face diferența atât din punctul de vedere al aspectului, cât și al siguranței. Materialul nepotrivit se poate murdări rapid și poate fi deteriorat de căldură sau chiar ars. Pentru a vă menține casa mai curată și mai sigură, luați în considerare aceste trei opțiuni pentru spaiul din jurul șemineului:

Pardoseli laminate

Pardoselile laminate au aspect de lemn, dar sunt realizate dintr-un material sintetic care le face extrem de durabile. Acestea sunt o alegere perfectă pentru spațiul din fața șemineului, astfel încât au o rezistență mare la căldură.  Vatra protejează parchetul laminat de la absorbția prea mare a acestei călduri, iar pardoseala își menține forma. Alte tipuri de pardoseli se pot deforma atunci când sunt poziționate aproape de foc. De asemenea, parchetul laminat este ușor de curățat atunci când se adună cenusă.

Pardoseli din lemn masiv

Din punct de vedere vizual, lemnul masiv este o alegere ideală pentru spațiul din jurul șemineului. În contrast cu piatra sau cărămida, acesta are un aspect plăcut și crează un cadru rustic.

Totuși, specialiștii menționează că parchetul stratificat ar fi o alegere mai bună. Comparativ cu lemnul tipic, acesta este mai puțin afectat de potențialele daune cauzate de căldură și este mai sigur. De asemenea, pardoselile din lemn masiv sunt foarte durabile și, precum parchetul laminat, sunt ușor de curățat.

Covoare

Covorul este o opțiune estetică și confortabilă. Pe lângă faptul că există o gamă variată de culori și modele, acesta menține aerul cald emanat de șemineu și oferă confort termic.

Un dezavantaj al utilizării covorului lângă foc este că va absorbi funinginea și particulele de lemn. De asemenea, majoritatea acestora sunt inflamabile, deși puteți găsi și covoare din materiale ignifuge.