Wise – Sfaturi pentru alegerea pavajului

Cu o experiență de peste 27 de ani, Wise a crescut odată cu piața și a generat noi tendințe. În prezent, compania este în top 5 companii românești de profil, datorită serviciilor premium integrate, calității produselor, a prețurilor competitive și a profesionalismului. Cum alegem corect pavajul pentru zone rezidențiale aflăm de la Marian Stănciucu – Director Executiv WISE Pavaje.

Care sunt trei capcane des întâlnite la achiziția pavajelor?

Indiferent de destinația spațiului pe care urmează să îl amenajezi, fie că vorbim despre curte, grădină sau spații comerciale, noi cei de la WISE suntem de părere că există o serie de “capcane” care pot fi evitate printr-o informare prealabilă minuțioasă.

Raportul preț-calitate este unul dintre elementele importante în alegerea produselor.  Alege produse de calitate, dar care să se încadreze în bugetul disponibil. Optează pentru produse certificate, pentru care producătorul oferă o garanție fermă și transparentă. Totodată, produsele ar trebuie să aibă certificări de calitate care sunt o siguranță suplimentară. Compania WISE oferă 5 ani garanție pentru pravaj, iar produsele, precum și procesul de producție este certificat conform standardelor ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

O alta capcană des întâlnită este cea a montajului neprofesionist. O lucrare bine exectutată de către o echipă specializată îți garantează un rezultat estetic, cu o rezistență mare în timp. În momentul de față pe piață există foarte multe firme sau persoane private care promit amenajarea visată, însă personalul angajat este neprofesionist. Pentru a preveni aceste riscuri, trebuie să te documentezi asupra echipei contractate, să cauți păreri, recenzii, și să soliciți garanție pentru montaj. Echipa de montaj WISE are o experiență vastă și oferă 1 an garanție pentru acest serviciu.

Totodată, este ideal ca pavajul să se potrivească stilului personal și mediului înconjurător. De asemenea, este foarte important să se ia în calcul și rolul pavajului. Acesta poate avea rol predominant estetic sau poate suporta trafic comerical. Ia încă de la bun început în calcul toate posibiltățile cu privire la spațiul pe care urmează să îl amenajezi și ține legătura cu consultantul în vânzări.

Care sunt trei sfaturi pe care le-ați acorda unui beneficiar din domeniul rezidențial pentru achiziția corectă a pavajului?

Să se știe de la bun început care va fi destinația spațiului amenajat: cine sau ce va călca pe pavaj și frecvența.

Să se stabilească de la bun început care este designul locației pe care dorește să o amenajeze. Stilul arhitectural al spațiului pe care urmează să îl amenajezi este foarte important, iar pavajul trebuie să fie în armonie cu acesta. La WISE ai de unde să alegi dintr-o gamă variantă de pavaje premium și standard.

Să aleagă produse de calitate. La WISE găsești produse certificate calitativ, iar pentru un plus de siguranță oferim 5 ani garanție. Alte caracteristici importante care trebuie avute în vedere sunt:  rezistență sporită la îngheț-dezgheț, rezistență la uzură, dar și montajul de calitate este foarte important pentru o durată cât mai mare de viață a pavajului.

Ce măsuri trebuie luate pentru a crește durata de viață a pavajului?

Este un lucru cunoscut faptul că produsele realizate din beton vibropresat au o rezistență mare în timp. Cu toate acestea, pentru o durată cât mai mare de viață a pavajului, echipa WISE recomandă o exploatare cât mai naturală, fără acțiuni mecanice exterioare care pot scădea calitatea pavajului. Totodată, folosirea soluțiilor saline pe timp de iarnă este un factor important de risc. Recomandăm o mentenanță constantă în timp a pavajului prin curățarea acestuia. Curățarea pavajului se poate face fie manual prin periere, măturare, sau cu compresoare cu presiune, ce folosesc soluții de curățare special concepute pentru acest tip de suprafață.

Datorită trecerii timpului și a acțiunii soarelui, culorile se pot estompa, însă există și pentru acest aspect o serie de soluții speciale pentru menținerea și intensificarea culorilor. Nu recomandăm vopsirea pavajului, fiind o alternativă de recondiționare la care mulți utilizatori caznici recurg fără o informare în prealabil.