Care sunt cele mai populare opțiuni de pardoseli pentru bucătărie în 2021?

Când vine vorba de trandurile anului 2021 în materie de bucătării, nu e o surpirză faptul că proprietarii se orientează spre spații care să fie ușor de organizat și care să transmită un sentiment pozitiv. În ceea ce privește pardoselile, durabilitatea este un factor extrem de important, arată noul studiu Houzz-  2021 Kitchen Trends Study. Houzz a chestionat proprietarii de case despre planurile lor de renovare a bucătăriei. Rezultatele au constatat că 65% dintre cei chestionați intenționează să-și modernizeze pardoseala.

Houzz 2021 Kitchen Trends Study

Houzz a analizat doi factori principali: materialul și culoarea. Din cele șase opțiuni (gresie, lemn masiv, vinil, lemn stratificat, laminat și piatră naturală), gresia a ocupat locul cel mai înalt, 24% dintre proprietarii de case alegând plăcile cermaice sau porțelanate pentru bucătărie. După o scădere considerabilă de 6 puncte procentuale comparativ cu 2020, pardoselile din lemn masiv ocupă a doua poziție în clasament.

Compania raportează că, deși vinilul ocupă doar a treia poziție în top, acesta a obținut cea mai mare creștere în popularitate. „Vinilul continuă să crească în popularitate ca material pentru pardoseli, 19% dintre respondenți alegându-l în 2021, cu cinci puncte procentuale mai mult față de anul precedent”. Pardoseala din vinil are multe beneficii și a făcut pași mari în materie de estetică. Este ușor de întreținut și economică, iar natura sa antiderapantă o face o alegere sigură.

În ceea ce privește aspectul, lemnul câștigă prima poziție. „Tonurile lemnului” au dominat categoria culorilor de top pentru pardoselile de bucătărie. Un mic procent de respondenți (14%) declară că preferă nuanțe de gri pentru pardoseală, iar cei care nu optează pentru tonuri de lemn sau gri sunt interesați de bej (10%), maro (9%) și multicolor (6%).