87 de proiecte medicale monitorizate in ultima luna au nevoie de peste 200 mii mp gresie

Domeniul medical din Romania este in aceste vremuri pus la incercare de epidemia cu COVID-19 care a luat intreaga lume prin surprindere. Pentru a sustine domeniul, echipe de voluntari si specialisti incearca sa acopere nevoile existente in ceea ce privesc produsele atat de necesare in aceasta perioada si sa asigure suportul necesar personalului medical. Totusi, conform datelor rezultate in urma unui chestionar aplicat de IBC Focus companiilor de specialitate active din piata constructiilor, se asteapta ca dupa stoparea starii de pandemie sa creasca si interesul pentru investitiile de tip medical, pentru a pregati terenul in cazul aparitiei unui nou val de imbolnaviri.

Cum arata insa in momentul de fata investitiile medicale din Romania? Ei bine, potrivit datelor inregistrate pe VICTA.ro, in ultimele 30 de zile vorbim despre 167 de proiecte de acest tip cu o valoare estimata la peste 2,26 miliarde lei. Iata cum arata distributia pe harta a acestor proiecte:

Dintre acestea, conform datelor monitorizate, pentru 87 de proiecte s-a regasit in caietele de sarcini un necesar total de peste 215 mii mp de gresie. Cele mai multe solicitari au venit din judetul Timis (10 proiecte), urmat de judetul Bihor (7 proiecte). Totodata, important de mentionat ar fi si faptul ca 44 din aceste proiecte sunt constructii noi si 20 din totalul de 87 se afla deja in constructie.

Vrei sa ofertezi aceste proiecte? Solicita un demo gratuit la VICTA si descopera si alte investitii de interes pentru echipa ta.