Parcări auto: care sunt principalele provocări la nivel de pardoseli?

Parcările se confruntă constant cu o gamă largă de provocări în ceea ce privește pardoselile acestora. Din cauza traficului intens, oscilațiilor termice și greutății mari pe care acestea le supărtă, pardoselile se pot deteriora dacă nu sunt proiectate correct.

Iată care sunt principalele provocări care apar în zonele parcărilor auto:

Impermeabilitatea

Apa este una dintre principalele provocări cu care se confruntă parcările auto și poate cauza o serie de probleme dacă pătrunde în pardoseală.  

Suprafețele alunecoase și condițiile neigienice se află printre aceste probleme, însă pătrunderea apei în fundația clădirii este într-adevăr îngrijorătoare. Acest lucru poate afecta integritatea structurală a întregii parcări și poate slăbi clădirea. Fără impermeabilizare adecvată, apa și alte lichide pot compromite cu ușurință suprafața și îi pot distruge calitatea.

Degradarea suprafeței

Parcările sunt supuse constant condițiilor meteorologice sporadice, încărcării și descărcării repetate, ciclării termice și mișcărilor structurale continue. Pe lângă aceste probleme fizice, apa, contaminanții chimici, murdăria și concentrațiile mari de gaze de eșapament sunt, de asemenea, factori care duc la degradarea suprafeței.

Prin urmare, materialele de protecție pentru pardoseli trebuie să fie extrem de durabile, flexibile și elastice. De la cel mai scăzut nivel al parcării și până la puntea superioară, pardoseala trebuie să aibă capacitatea de a rezista în mod egal la acești factori distructivi.

Fisurarea pardoselii

Trebuie să luați în considerare întotdeauna riscul apariției fisurilor, în special pentru parcările cu mai multe etaje. Fisurile se produc de obicei din cauza modului în care acestea sunt construite, cu mai puține suporturi pentru a maximiza spațiul de parcare și pentru a satisface mai mulți clienți.

Din cauza traficului intens pe care îl suportă parcările, este normal ca fiecare nivel să fie afectat. De obicei, cea mai afectată este puntea superioară, care este supusă mai multor factori termici în comparație cu alte niveluri. Căldura de la soare și anvelopele fierbinți vor face ca totul să se extindă, inclusiv betonul și substratul clădirii. Dacă învelișul nu este flexibil, acesta va crăpa, ceea ce va expune substratul și va deteriora pardoseala.

Așadar, alegerea pardoselilor este un factor crucial pentru durata de viață a unei parcări. Acestea trebuie să reziste la o serie de factori distructivi și să ofere siguranță pentru clienți.