Bogdan Nastase, Administrator Placari Faine: „Managerul de astazi este flexibil, profita rapid de oportunitati si mizeaza pe crestere, dezvoltare, si, in principal, pe formarea si motivarea oamenilor din echipa”

Cu o cantitate insemnata de seriozitate si rigurozitate in derularea de contracte, grupul Placari Faine reuseste de peste 15 ani sa livreze proiecte cu un grad inalt de precizie si calitate. Specialisti in executia de placari cu placi ceramice pe baza de adezivi si pardoseli din placi ceramice portelanate montate prin procedeul de vibrocompactare pentru obiective comerciale, industriale si rezidentiale, echipa se mandreste cu un portofoliu consistent de proiecte realizate. Despre ce alte servicii puteti gasi la Placari Faine si cum arata piata de acum prin perspectiva unei companii cu experienta in domeniu am discutat chiar cu dl Bogdan Nastase, Administrator. Raspunsurile va invitam sa le regasiti mai jos.

Pentru inceput, va invitam sa ne spuneti, pe scurt, care este aria de activitatea a companiei si carui domeniu i se adreseaza?

Grupul nostru, Placari Faine, exceleaza inca din 2004 in sectorul finisajelor cu placi ceramice, de la pardoseli, bazine de inot, la fatade ventilate; sisteme profesionale pentru placari ceramice. Am reusit sa ne clasam in topul montatorilor de placi ceramice prin rapiditatea si calitatea executiei; avem clientii cei mai mari din sectorul de retail si dezvoltare imobiliara, dar nu numai. Suntem apreciati pentru munca depusa de catre toti clientii nostrii, atat specialistii cat si clientii finali, beneficiarii.

Aveti aproape 15 ani de experienta in domeniu. Cum arata piata de acum in comparatie cu cea de atunci?

Similara, mari schimbari au survenit in modalitatea de livrare a produselor si serviciilor noastre; clientii au asteptari mari ca si atunci; competitie exista; in schimb noi am evoluat ca si proceduri, sistem. Suntem capabili sa fim mult mai flexibili dar si mult mai performanti in ceea ce facem, am investit in noi, oamenii din Placari Faine dar si in tehnologie. Diferenta este fantastica intre ce eram atunci si ce suntem acum. Performanta, insa, a fost mereu la un nivel ridicat; doar ca acum ne este mai usor de atins.

Daca ar fi sa alegeti, care ar fi proiectul de care sunteti cel mai mandru in toti acesti ani?

Cu foarte putine exceptii, ne mandrim de fiecare proiect in parte. Printre obiectivele unde am oferit servicii si produse pentru placari ceramice mentionez: Therme Bucuresti, Bazinul Olimpic din Brasov, mall-urile Promenada, hipermarketuri precum CORA, CARREFOUR, REAL, supermarketuri tip LIDL, KAUFLAND, PENNY MARKET,  malluri din toata tara, cladiri de birouri si rezidentiale; lista poate continua.

Pentru ca am pomenit de proiecte, care a fost cea mai mare provocare / interesanta solicitare din partea unui client?

Multi dintre clientii nostri ne solicita rapiditate fara a afecta calitatea in executie; am reusit sa montam si 1000 de metri patrati de gresie pe strat suport de sapa prin vibrocompactare intr-o zi; eforturile au fost imense, si nu a fost o situatie unica. Asa este echipa PLACARI FAINE! Te surprinde, POZITIV!

Secretele domeniului: 3 lucruri la care ar trebui sa fie atent beneficiarul atunci cand solicita un sistem complet de placare ceramica?

Calitatea stratului suport, calitatea materialelor si cel mai important, un montator performant cu referinte solide.

Spuneti-ne prin ce se caracterizeaza sistemul Vibrogres?

Incep prin a evidentia avantajele acestui mod extraordinar de a monta o pardoseala de gresie: RAPID, REZISTENT, RENTABIL

Montajul placilor ceramice prin vibrocompactare pe strat suport de sapa este o solutie fantastica, putin cunoscuta si aplicata in Romania anului 2004. Prin munca noastra am reusit sa convingem multi investitori ca sistemul VIBROGRES este potrivit pentru pardoselile ce trebuie sa reziste.

VIBROGRES iti permite sa obtii o pardoseala buna intr-un timp scurt, sa o intretii usor si sa o folosesti pentru zeci de ani.

Stim ca printre altele comercializati si produse si sisteme din gamele Hagodeck si Hagomat. Care a fost in 2018 cel mai solicitat produs comercializat?

Capacele de vizitare HAGODECK sunt foarte solicitate pentru a inchide ermetic si eficient camere tehnice, adaposturi ALA, fose, bazine si alte incinte.

Produsele HAGO sunt performante si foarte rezistente.

In opinia dvs, care credeti ca ar fi atuu-rile principale care va plaseaza in fata concurentei directe?

Ma repet: suntem RAPIZI, PERFORMANTI si FLEXIBILI. De exemplu, la mai toate lucrarile noastre, avem la dispozitie termene extrem de scurte pentru a finaliza lucrarea; asta deoarece trebuie recuperate toate intarzierile acumulate inca de la fundatii, structuri. Am avut si una-doua zile pentru a placa un nivel de mall cu gresie!

Ce obiective aveti pentru 2019 si cum planuiti sa le atingeti?

Anul acesta mizam pe cresterea gradului de multumire al clientilor, din nou. Periodic investim in noi, in formarea personala si profesionala a oamenilor din echipele PLACARI FAINE pentru a avea ca rezultat final clienti mai multumiti.

Care este metoda prin care ajungeti la noi clienti?

Suntem atat de bine cunoscuti in piata incat vin ei la noi, sincer, toti specialistii ne recomanda noilor investitori, asadar este simplu. Cat timp esti corect, iti faci treaba bine si rapid, esti recomandat; lucrarile tale te recomanda.

Prin ce credeti ca se diferentiaza un manager azi, fata de un manager de acum 10 ani?

Managerul de astazi este flexibil, profita rapid de oportunitati si mizeaza pe crestere, dezvoltare, si, in principal, pe formarea si motivarea oamenilor din echipa.

Pe cine din concurenta ati pune sa va fie copilot intr-o cursa PARIS-DAKHAR?

Din pacate nu cunosc personal pe niciunul dintre managerii echipelor din concurenta directa; in acest moment prefer sa fiu in competitie la nivel profesional, asta ma motiveaza… si, oricum, nu as schimba actualul copilot pentru nimic in lume!

3 lucruri care nu lipsesc din rutina zilnica?

Cafea, condus, contactul cu echipele noastre.

Ce hobby-uri aveti care va ridica din scaunul de manager in tipul liber si cum simtiti ca va impacteaza asta activitatea si mentalul in business?

Raliul este principalul meu hobby; iar competitia imi ofera atat evadarea din rutina cat si placerea de a concura si a castiga; pentru mine si rolul de manager ofera aceleasi lucruri; este o placere si o evadare dintr-o viata in rutina.

Pentru final am pastrat o curiozitate: ati avut de-a lungul carierei vreun mentor sau o personalitate care sa va inspire?

Am ales sa imi construiesc singur mentorul, am luat bucati care m-au inspirat si motivat din fiecare lider de fiecare data cand am avut ocazia sa interactionez cu unul.