Cel mare aeroport din lume este in constructie si e mai aproape decat ai crede

Cel mai mare aeroport din lume este in derulare iar constructia acestuia progreseaza in pasi repezi. Investitia estimata la 7 MLD dolari are ca scop principal crearea unui nou proiect in Turcia, cauzat de aglomerarea aeroporturilor existente, care au depasit 80 de milioane de pasageri doar in cazul celor din Istambul pe anul 2014.

Proiectul, aflat la 35 de km de Istambul, este de-a dreptul impresionant: trei piste si cladirea terminalului vor insuma peste 1,3 milioane de metri patrati si alte 750.000 metri patrati vor asigura spatiile de parcare, fiind realizate in prima faza a proiectul.

Orasul si facilitatile din jurul aeroportului se vor intinde pe 7 km2, a carui infrastructura va include conexiune la reteau de metrou, tren express si cale ferata de mare viteza care este de asemenea in constructie.

Inceput anul trecut in luna mai, Aeroportul din Arnavutköy, aflat pe coasta Marii Negre, va deservi peste 90 de milioane de pasageri pe an incepand cu 2018. Acesta va putea fi extins la o capacitate de 200 de milioane de pasageri in cazul unei viitoare extinderi. Zilnic, 3500 de aeronave vor putea decola si ateriza in cadrul acestui mega-proiect.

Vezi mai jos o galerie foto si un video cu proiectul:

Istambul airport 1

Istambul airport 2

Istambul airport 3

Istambul airport 4

Istambul airport 5

Video Istanbul New Airport from Nordic Office of Architecture

Furnizezi solutii de pardosire pentru astfel de proiecte? Completeaza formularul mai jos si primesti detalii si contacte de la proiecte mari din Romania

Sursa poze si video: Igairport  Nordicarch.com  Istambul New Airport