Competiție internațională pentru designeri – Creează parchetul viitorului!

Barlinek Institut of Design a demarat a treia ediție a concursului pentru arhitecți și designeri, precum și pentru toți cei pasionați de proiectare. Ca și în anii precedenți, creațiile inspirate din natură sunt ceva mai mult decât o competiție – reprezintă un plan amplu de cooperare între Barlinek și designeri.

De această dată, participanții sunt rugați să pregătească un proiect care va fi o interpretare creativă a sloganului „Placa viitorului”. Conceptul trebuie să fie o idee, un gând, o viziune a produsului prezent în viața noastră peste 10, 15 sau chiar 20 de ani.

Competiția își extinde aria de acoperire incluzând persoanele tinere și talentate din industrie, ediția din acest an adresându-se designerilor din Rusia, România și Ucraina.

concurs-barlinek

Concursul constă din două etape:

  • În prima etapă, participanţii vor prezenta o concepţie generală a plăcii (inclusiv un moodboard care ilustrează sursa de inspiraţie pentru proiect; vor arăta de la ce au pornit în alegerea modelului, și vor putea, de asemenea, să prezinte aspecte ce țin de designul de interior)
  • În a doua etapă, participanţii selectaţi vor fi invitaţi să ia parte la ateliere specializate în cadrul cărora, sub îndrumarea experților companiei Barlinek, își vor putea dezvolta proiectele și vor obține noi performanțe/ vor evidenția noi competențe. Rezultatul acestei etape va fi proiectul final prezentat la concurs.

Concursul își propune să selecteze proiectanţii cei mai talentaţi, plini de pasiune și imaginaţie din generaţia tânără, care sunt capabili să înţeleagă cerinţele pieţii și sunt capabili să-și transpună cunoștințele în practica de afaceri. Lucrările participante în concurs vor fi evaluate ca în fiecare an, pe lângă reprezentanţii Barlinek, de către un grup de personalităţi din domeniul arhitecturii și designului: preşedinte – Przemo Łukasik (Medusa Group), iar alți membri ai juriului : Agnieszka Stefańska (Infinity-Design), Iwona Gach (Design Alive), Tomasz Błuszkowski (Forma Studio), precum și Szymon Hanczar (Hanczar Studio).

Ceremonia finală a concursului și acordarea premiilor, distincțiilor vor avea loc în luna octombrie, în cadrul ediției din acest an a Łódź Design Festival.

Înregistrarea participanţilor, condiţiile de participare și informaţiile detaliate pot fi găsite pe site-ul dedicat concursului www.kreacjeznatury.pl