Analiza ultimelor 12 Luni: Ascensiunea cererii de mochetă în peisajul construcțiilor românești

Într-o analiză atentă a pieței de construcții din România, ne îndreptăm atenția către evoluția a cererii de mochetă în ultimele 12 luni. Conform datelor obținute prin intermediul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, rezultă că anul 2023 a fost marcat de un interes sporit pentru proiectele ce implică utilizarea mochetelor, reflectat în monitorizarea a 886 de astfel de proiecte.

Suprafață totală implicată: Aceste proiecte au ocupat o suprafață de 4,86 milioane de metri pătrați, semnificând nu doar o creștere a cererii, ci și o extindere semnificativă a proiectelor care implică utilizarea mochetelor.

Investiție totală: Calculul investiției necesare pentru aceste proiecte a atins un impresionant 34.56 miliarde de lei, subliniind impactul semnificativ al mochetelor în sectorul construcțiilor.

Topul județelor: Bucureștiul se situează în fruntea clasamentului, cu 73 de proiecte, urmat de Constanța cu 72 de proiecte și Cluj cu 61 de proiecte. Aceasta reflectă interesul crescut pentru utilizarea mochetelor în marile centre urbane și regionale.

Situația la nivel național și topul județelor

Datele oferite de platforma VICTA.ro indică o concentrare puternică în domeniul Hotel&Relaxare, subliniind preocuparea pentru durabilitate și eficiență în aceste sectoare. De asemenea, sectorul comercial și clădirile destinate spațiilor de birouri se numără printre principalele surse ale acestui boom, oferind o perspectivă complexă asupra cererii tot mai mari de mochetă în România.

Un aspect de luat în considerare este diferența semnificativă între proiectele private și cele publice. Din cele 886 de proiecte monitorizate, 695 au fost de natură privată, în timp ce doar 155 au fost proiecte publice. Acest lucru indică o tendință clară a proiectelor private care câștigă teren în fața celor publice în ceea ce privește integrarea mochetei în proiectele de construcții.

Pentru cei interesați de evoluțiile în domeniul construcțiilor și, în mod special, în ceea ce privește oferta de mochetă, platforma VICTA.ro oferă oportunități valoroase. Aceasta nu doar furnizează informații actualizate despre tendințele pieței, ci și permite explorarea proiectelor promițătoare din acest sector în continuă dezvoltare. Prin testarea gratuită a platformei, profesioniștii din domeniul construcțiilor pot rămâne la curent cu ultimele noutăți și pot identifica noi direcții de dezvoltare într-un segment de piață în plin avânt.

SURSA ARTICOL