Iași: Evoluția pieței de parchet laminat în ultimele 6 luni

În ultimele 6 luni au fost monitorizate 10.094 proiecte la nivel național la care se estimează necesar de pardoseli laminate. Potrivit datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, șantierele ocupă o suprafață de 43,63 milioane mp, iar valoarea investițiilor se ridică la suma estimată de 94,18 miliarde RON.

Cele mai multe investiții sunt de tip Clădiri rezidențiale private, cu un total de 6170 proiecte.

Cantitatea de parchet laminat necesară în Iași

În ultimele 3 luni au fost monitorizate 429 proiecte la care se estimează un necesar de peste 995 mii mp parchet laminat în Iași. În total, șantierele ocupă o suprafață de 2,15 milioane mp, iar valoarea aferentă investițiilor se ridică la 5,34 miliarde RON.

Peste jumătate dintre proiecte sunt clădiri rezidențiale

Și în Iași se menține trendul observat la nivel național, iar cele mai multe proiecte la care se estimează necesar de pardoseli laminate provin din domeniul Clădiri rezidențiale private. Astfel, potrivit VICTA.ro, au fost identificate 288 proiecte rezidențiale, 65 industriale, 79 din categoria Birouri/Comercial, 42 proiecte de tip Hotel & Relaxare, 59 Retail, 34 construcții sociale, 12 de tip Medical & Științific și 1 din domeniul Infrastructură.

Domeniul rezidențial: Pe ce șantiere se lucrează în Iași

Iată trei șantiere care sunt în stadiul de construcție și pe care se lucrează în prezent:

 • Ansamblu rezidențial 5 imobile locuințe colective S+D+P+7E , S+D+P+5E – Unique Residence Sf. Andrei, faza II (2 imobile S+D+P+7E)
 • Ansamblu rezidențial 13 imobile de locuințe colective D+P+2E+M, 201 apartamente si 182 locuri parcare – Cataleya Residence
 • Complex rezidențial 7 imobile locuințe colective și spații comerciale, cu 2 corpuri S/D+P+10E, 1120 apartamente și parking subteran și suprateran – Copou Garden Residence 
DOMENIUL REZIDENȚIAL: CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN IAȘI

Conform VICTA.ro, în ultimele 6 luni au fost identificate 66 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări rezidențiale în Iași. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt BIA CHIRITA MARIAN JAN (10 proiecte), PROJECT LOPIS (6 proiecte), GRUPO IASI (6 proiecte) și NEO CONS (6 proiecte).

DOMENIUL REIDENȚIAL: CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN NORD-EST

În ultimele 6 luni au fost identificați 74 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări rezidențiale pe teritoriul județului Iași. Cele mai active companii sunt BAU MARKT, TECH CONFORT și MEDO COMPANY, fiecare cu 5 proiecte.

Descarcă prin completarea formularului de mai jos analiza completă a pieței de parchet laminat și află informații importante despre:

 • Distribuția pe județe a șantierelor cu necesar estimat de parchet rezidențial
 • Cantitatea de pardoseli laminate necesară în ultimele 6 luni
 • Distribuția proiectelor pe subdomenii
 • Evoluția domeniului rezidențial în ultimele 6 luni
 • Top 3 cei mai activi arhitecți în domeniul rezidențial
 • Top 3 proiecte din domeniul rezidențial în căutare de oferte
 • Cererea de parchet laminat la proiectele rezidențiale
 • Cantitatea de pardoseli laminate necesară la proiectele rezidențiale cu finanțare publică