Parchetul laminat domină sectorul construcțiilor rezidențiale în 2023

Proiecte rezidențiale și blocuri aflate în construcție în 2023
cu necesar de parchet laminat si lemn masiv

În anul 2023, sectorul construcțiilor de ansambluri rezidențiale și blocuri a cunoscut o schimbare notabilă în preferințele constructorilor în ceea ce privește finisajele interioare. Potrivit unei analize realizate de Victa.ro, parchetul laminat a devenit alegerea predominantă în comparație cu parchetul din lemn masiv.

Datele statistice arată că din cele 4916 proiecte rezidențiale și blocuri aflate în construcție în 2023, 4911 proiecte au adoptat parchetul laminat pentru finisajele interioare. Această opțiune s-a reflectat într-o valoare totală de peste 111.70 miliarde de lei și o suprafață de 35.34 milioane de metri pătrați.

Pe de altă parte, parchetul din lemn masiv a fost preferat în doar 5 proiecte, concentrându-se în principal în București și Ilfov. Cu toate acestea, valoarea acestora a atins 117.27 milioane de lei, în timp ce suprafața utilizată a fost de 44507 metri pătrați.

Este evident că industria construcțiilor se adaptează la noile tendințe și tehnologii, iar alegerea parchetului laminat pare să fi câștigat teren în fața opțiunilor tradiționale, cum ar fi parchetul din lemn masiv.

Există mai multe motive pentru care parchetul laminat este preferat în mod frecvent în comparație cu parchetul din lemn masiv în sectorul construcțiilor rezidențiale:

Cost redus: Parchetul laminat este adesea mai accesibil din punct de vedere financiar în comparație cu parchetul din lemn masiv. Constructorii pot obține un aspect similar al lemnului la un preț mai avantajos, ceea ce face parchetul laminat o opțiune atractivă în proiectele cu bugete mai restrânse.

Durabilitate: Parchetul laminat este cunoscut pentru rezistența sa la zgârieturi, umiditate și uzură. Acest lucru îl face potrivit pentru zone cu trafic intens, precum coridoarele și livingurile din locuințe. În comparație, parchetul din lemn masiv poate fi mai susceptibil la deteriorări în condiții de umiditate variabilă.

Varietate de design: Parchetul laminat oferă o gamă variată de modele și culori, imitând diferite tipuri de lemn. Această versatilitate în design permite constructorilor să aleagă opțiuni care să se potrivească cu diverse stiluri și preferințe ale clienților.

Instalare mai ușoară: Parchetul laminat este adesea mai ușor de instalat decât parchetul din lemn masiv. Sistemele de îmbinare click sau lipirea simplă fac procesul mai rapid și mai eficient, ceea ce poate contribui la reducerea costurilor de muncă.

Sursă sustenabilă: Parchetul laminat este adesea fabricat din materiale reciclabile și sustenabile, fapt care atrage tot mai mult atenția în contextul preocupărilor legate de mediu și dezvoltarea durabilă.

Află primul ce proiecte în construcții au necesar de pardoseli, folosind platforma Victa.ro – singura asistență virtuală de ofertare la șantiere

Cu siguranță, platforma Victa.ro reprezintă o resursă valoroasă pentru cei implicați în industria construcțiilor, în special atunci când vine vorba de proiecte care necesită soluții de pardoseli. Victa.ro îți oferă posibilitatea de a explora proiectele disponibile și de a aplica pentru cele care se potrivesc expertizei tale. Implicarea activă în licitații și proiecte poate genera oportunități noi și parteneriate pe termen lung.

SURSA ARTICOL