Analiza IBC Focus: zonele cu cea mai mare cerere de pardoseli rezidentiale din ultimele 30 de zile

Alaturi de zidarie si acoperisuri, pardoselile se numara printre elementele de baza ale unei constructii. Doar in ultima luna pe platforma prospec.ro au fost monitorizate caietele de sarcini ale peste 1000 de proiecte care au specificat PARDOSELI REZIDENTIALE.

In aceasta categorie se regasesc pardoselile din piatra, pardoselile din lemn (deck), covor PVC, gresie, parchet din lemn masiv, mocheta, sapa autonivelanta, pardoselile flotante, sapele de egalizare, linoleumul, parchetul laminat, pardoselile din beton, precum si mozaicul din marmura.

Asadar, 1173 de proiecte au specificat in ultimele 30 de zile unul dintre produsele amintite mai sus, iar lider absolut in ceea ce priveste cantitatea este parchetul laminat – care a fost specificat in peste 70% din totalul proiectelor monitorizate, cu peste 1,5 milioane de metri patrati.

Judetele care au generat cea mai mare cerere de pardoseli rezidentiale

Conform datelor centralizate de acceleratorul de vanzari prospec.ro, judetele in care s-a inregistrat cel mai mare numar de proiecte care au nevoie de pardoseli rezidentiale sunt Ilfov cu 9% din cerere, urmat de Bucuresti cu 7% din cerere, Brasov, Bihor si Cluj cu 6% si Timis, cu 5%.

Branduri specificate

Jumatate din proiectele in care arhitectii au specificat branduri au preferat produse de la producatorul spaniol de placi ceramice Mapisa, in timp ce in procente mai mici au mai fost specificate branduri precut Tarkett (13%) si Polirom (10%).

Majoritatea proiectelor sunt constructii noi

Din cele peste 1000 de proiecte care au specificat pardoseli rezidentiale in ultima luna, doar 13% reprezinta lucrari de renovare, modernizare sau reparatii, in timp ce 81% sunt constructii noi.

Doresti sa afli in ce cantitati sunt specificate alte produse pentru pardoseli si care sunt zonele in care este cea mai mare cerere? Solicita un DEMO GRATUIT.