6 lucruri de stiut despre pardoseala din marmura

Marmura este una dintre cele mai des întâlnite pietre naturale folosite în construcții și arhitectură. Chiar dacă marmura este utilizată încă din timpuri îndepărtate, nu și-a pierdut deloc din farmec, ba din contră. Această piatră naturală este din ce în ce mai folosită atât pentru fațadele locuințelor sau ale construcțiilor comerciale, cât și pentru interior fiind în continuare alegerea numărul unu pentru blatul de bucătărie, șemineu sau pardoseală. Marmura este elementul cheie care adaugă un strop de lux, eleganță și rafinament locuinței tale, toate acestea cu un buget modest. Este un material durabil, rezistent și tu te vei bucura de o pardoseală deosebită, lipsită de pete și zgârieturi, pentru mult timp.

Iată ce trebuie să știi despre pardoselile din marmură:

  1. Marmura este versatilă

Pardoselile din marmură sunt reprezntative pentru numeroase clădiri celebre. Marmura a fost folosită încă din cele mai îndepărtate vremuri, în timpul Imperiului Roman fiind considerată chiar un simbol al bogăției, fiindcă era un material de construcții costisitor. Marmura este întâlnită și în cadrul unuia dintre cele mai fascinante monumente istorice din întreaga lume – Taj Mahal, construit exclusiv din marmură albă de către regale Shah Jahan în memoria soției sale. Construcția monumentului a durat 20 de ani. Tot marmura joacă un rol special și în arhitectura unor monumente impresionante precum Domul din Milano, Washington Monument și Bustul Zeiței Artemis.

  1. Marmura este ușor de întreținut

Chiar dacă părerile sunt împărțite, marmura este un material foarte rezistent, care necesită îngrijiri minime. Are un aspect deosebit, iar îndepărtarea murdăriei și a petelor nu necesită mult efort. Cu toate acestea, curățarea marmurei este influențată într-o foarte mare măsură de procesul de lustruire. Acesta oferă acel aspect lucios și ferește întreaga suprafață de eventualele zgârieturi.

  1. Marmura este benefică sănătății

Probabil te întrebi care este legătura dintre marmură și sănătate. Ei bine, marmura nu influențează locuința doar din punct de vedere estetic. Spre deosebire de pardoselile din lemn, carpete și covoare, marmua nu reține praful, murdăria, acarienii și alti factori nocivi, protejându-te pe tine și pe cei dragi de numeroase probleme de sănătate.

  1. Marmura reflectă natura în locuința ta

Marmura este o rocă naturală care va aduce un strop din frumusețea naturii în locuința ta, iar aspectul său poate transforma orice spațiu în locul la care întotdeauna ai visat. Marmura reflectă lumina și poate face orice cameră să pară mai luminoasă și mai spațioasă. În plus, lumina care pătrunde parțial suprafața marmurei îi oferă acesteia un aspect deosebit.

  1. Marmura este prietenoasă cu mediul înconjurător

Marmura este o rocă naturală metamorfică, obținută din recristalizarea calcarului, într-o perioadă îndelungată. În procesul de extragere nu sunt folosite substanțe chimice. Marmura este un material reciclabil, care nu afectează mediul înconjurător. Este nevoie de mult timp pentru a ajunge la forma dorită și este o alegere eco.

  1. Marmura este disponibilă într-o gamă bogată de culori

Marmura este o rocă metamorfică densă, dură, obținută prin metamorfoza calcarului care se găsește sub suprafața pământului. Calcarul conține numeroase impurități care modifică, într-un fel sau altul, culoarea marmurei. Astfel, diferitele texturi și culori caracteristice acestei pietre naturale apar datorită impurităților. De exemplu, dacă marmura are o nuanță puternică de verde, înseamnă că magneziul este prezent în cantități mari. În mod asemănător, alte impurități definesc culoarea plăcilor.

Pardoseala din marmură este o alegere potrivită pentru locuința ta. Poți găsi cu ușurință plăci de marmură de înaltă calitate, în modele care mai de care mai interesante.

Stona.ro este distribuitorul de piatră naturală unde poți găsi o varietate de modele care îți pot îndeplini chiar și cele mai exigente cerințe în materie de design interior. Alege piatra naturală potrivită și decorează-ți locuința așa cum ai visat întotdeauna.