5 mituri despre pardoselile din lemn de esență tare

De-a lungul anilor, popularitatea lemnului de esență tare nu s-a demodat niciodată. Cu toate acestea, o mulțime de proprietari au concepții greșite despre acest tip de pardoseală. Iată câteva mituri comune:

Necesită multă îngrijire

Vă faceți griji că veți avea mult de muncă pentru întreținerea pardoselilor din lemn de esență tare? Veți fi ușurați să auziți că întreținerea acestora este incredibil de simplă. Tot ce trebuie să faceți este să măturați în mod regulat și să dați ocazional cu aspiratorul pentru a elimina praful. Este posibil să trebuiască să oferiți pardoselii și finisare profesională, dar acest lucru este necesar numai dacă devine cu adevărat uzat și își pierde strălucirea naturală.

Este costisitoare

În timp ce pardoseala din lemn de esență tare și instalarea ei costă mai mult decât alte tipuri de pardoseli, aceasta rezista 75 de ani sau mai mult. Astfel, optarea pentru acest tip de podea devine investiție extraordinară, mai ales dacă intenționați să locuiți în casa respectivă pentru o lungă perioadă de timp sau încercați să sporiți valoarea sa.

Se zgârie ușor

Tipurile mai dure de lemn de esență tare, cum ar fi stejarul alb, rezistă urmelor produse de uzura zilnică. Prin urmare, atunci când vorbiți cu specialistul în pardoseli, întrebați-l despre rezistența pardoselilor pe care doriți să le achiziționați.

Nu este potrivit pentru toate spațiile

Acesta este un mit orecum adevărat, deși nu pentru motivul pe care l-ați putea suspecta. Lemnul de esență tare nu trebuie instalat în încăperi care nu sunt controlate termic. Asta nu înseamnă că acest tip de pardoseală nu trebuie intalată în bucătării sau băi. Atâta timp cât puteți controla umiditatea și temperatura ambientală, puteți opta pentru podele din lemn de esență tare în orice spațiu.

Lemnele de esență tare sunt foarte asemănătoare

Orice pasionat de pardoseli din lemn de esență tare știe că fiecare scândură prezintă caracteristici unice, cum ar fi noduri și granulație. Este imposibil să obțineți două plăci identice. În plus, diferite specii de lemn de esență tare tind să aibă texturi diferite.

Dacă sunteți în căutare de pardoseli din lemn de esență tare, vă invităm să vizitați biblioteca virtuală arhispec.ro. Iată câteva produse recomandate:

  • Stejar Cappuccino Grande – Acest parchet triplustratificat furnizat de Barlinek este durabil şi rezistent, de culoare alb – crem delicat. Parchetul este înnobilat prin periere şi vizual mărit prin procesul de tesire.
  • Parchet dublustratificat stejar – Parchetul furnizat de Alma Parchet este finisat cu 7 straturi de lac sau ulei cu protecție UV, special conceput pentru montarea pe sape incălzite.
  • Parchet Triplustratificat-Light Collection, furnizat de Sonerg. Colectia Light include sase modele de parchet stratificat, esență din lemn de stejar și de frasin, culorile variind de la un alb eteric până la gri.