Mocheta, covorul si alergiile

Covorul nu este doar confortabil și elegant, este o opțiune de pardoseală sigură, reducând alunecările și daca apar căderile sunt mai putin dure. La fel este si mocheta. Mocheta este ideala atât pentru persoanele în vârstă, cât și pentru cei mici. Mocheta îmbunătățește, de asemenea, acustica unui camin deoarece absoarbe zgomotul, în loc să îl reflecte înapoi în cameră. Cei care doresc să economisească bani apreciază faptul că mocheta oferă rezistență termică reală – adică atunci când este rece, păstrează căldura mai mult, economisind energie și reducând facturile de încălzire.

Poate că una dintre cele mai mari idei greșite despre mochete si covoare este că este rău pentru persoanele cu alergii.

Un studiu realizat in Suedia pe o perioada de 15 ani nu a găsit nicio legătură între mocheta și alergie sau astm. De fapt, atunci când utilizarea covoarelor în Suedia a scăzut cu 70%, reacțiile alergice la populația generală au crescut cu 30%.
În 2003, un studiu al copiilor școlare din New Jersey a constatat că a avea covor în dormitorul unui copil a fost asociat cu mai puține zile de școală ratate și cu o nevoie mai mică de medicamente pentru astm. Acestea sunt doar două dintre studii care nu prezintă corelație între covor și alergii sau astm.

Cauti furnizori de mochete? Cauta pe arhispec.ro – cea mai mare biblioteca cu produse si specificatii tehnice direct de la producatori: