5 greșeli pe care să le eviți înainte să instalezi pardoseala

De la deformare la zgârieturi și pete, există o multitudine de probleme care pot apărea odată ce pardoseala dvs. este instalată. Totuși, unele dintre cele mai mari greșeli pot fi făcute chiar înainte ca pardoseala să fie montată. Un aspect important de reținut este să nu faceți compromisuri cu privire la calitatea materialelor. Deși s-ar putea să credeți că economisiți sume mari, întreținerea constantă, reparațiile sau chiar schimbarea pardoselii duc la cheltuieli consistente. 

Iată principalele greșeli pe care trebuie să le evitați când doriți să schimbați pardoseala:

Alegerea pardoselii fără a ține cont de funcția încăperii

Nu alegeți pardoseli care nu sunt practice pentru casa dumneavoastră. Deși este interesant să căutați idei creative pentru fiecare cameră, țineți cont și de durabilitate și de scopul camerei. Bucătăria, de exemplu, este un spațiu cu trafic intens, predispus la pete și zgârieturi. Pentru această cameră, plăcile de sticlă sau mozaicurile ar fi o alegere greșită.

Alegerea finisajului nepotrivit pentru plăci ceramice

Finisajele plăcilor ceramice pot afecta modul în care acestea sunt utilizate. Cele lustruite au o suprafață netedă și strălucitoare, care adaugă o notă de lux unui spațiu formal sau tradițional. Marmura, de exemplu, este adesea lustruită. Finisajele satinate sunt asemănătoare, dar au un aspect mai moale și mai puțin strălucitor.

Aclimatizarea pardoselilor din lemn

Un lucru important de știut despre podelele din lemn este că se extind și se contractă pe măsură ce temperatura din casă se schimbă. Când instalați podeaua, este important să îi permiteți să se aclimatizeze, altfel ați putea rămâne cu deformări sau goluri între scânduri. 

Folosirea soluțiilor de curățare greșite

Fiecare podea este diferită, la fel și materialele, finisajele și chiar și modul în care sunt instalate. Pentru a curăța pardoseala, asigurați-vă că știți din ce material este realizată. De exemplu, atunci când curățați podeaua din lemn, mențineți cantitatea de apă cu detergent la minim și utilizați un produs de curățare conceput pentru lemn. În mod similar, un produs de curățat pentru plăci de porțelan sau ceramică nu va funcționa pe plăcile din piatră naturală – nivelul ridicat de aciditate din acești agenți de curățare poate deteriora pardoseala.

Cantitatea de material insuficientă

Una dintre cele mai frecvente greșeli este măsurarea incorectă a încăperii. Acest lucru conduce la achiziționarea unei cantități nepotrivite de pardoseală, fie prea mare sau prea mică.

Sursă: livingetc.com