Zona cu cele mai multe proiecte de construcții din domeniul medical. 3 investiții impresionante

Cu ajutorul modulului Market Intelligence de pe Victa, am identificat , în ultimele 3 luni, 158 proiecte din domeniul medical și științific, pentru care dezvoltatorii au obținut deja autorizația de construire sau care se află în diferite stadii de execuție.

Nord-Vestul conduce detașat la nivel de număr de investiții conform asistentei virtuale de vânzări la șantiere VICTA. Cu 34 de proiecte, această zonă se bucură de atenție sporită din partea specialiștilor în construcții care dezvoltă proiecte de interes cu o valoare estimată ce depășește 841 mil RON.

Județele cele mai active din acest punct de vedere sunt Timiș (16 investiții), Cluj (12) și Iași (11).

Printre proiectele de construcții medicale impresionante ținem să menționăm:

  1. Centru de inginerie si cercetare Advancity Business Center, județul Cluj

Cu o suprafață de peste 17400 mp și o valoare estimată de aproape 30 mil ron, centrul va fi dispus pe 7 etaje și va beneficia de parcaj subteran.
Clădirea dispune de recepție, parking cu valet în zona subterană, spații de retail, spații office open space. Sistemul constructiv cuprinde corpuri de iluminat LED 500 lux în spațiile de lucru ( în conformitate cu standardele BOMA), sistem electrice 220V, sistem integrat HVAC Denco Office Cool System, 1 generator independente pentru back up în cazuri de urgență, sistem antiincendiu, 2 ascensoare Schindler capacitate 21 de persoane, sistem de securitate CCTV la intrare și în parcare, sistem control acces cu recunoașterea numerelor de înmatriculare cu bariere la parcare, turnicheți în zona de lobby, sistem de control acces la fiecare intrare furnizat de Tenant, parking cu încarcare pentru mașini electrice.

2. Hub medical Revera Medical City, județul București

Cu o valoare estimată la 232 mil RON, construcția de față are o suprafață totală de 35000 mp. Proiectul are în componența sa o unitate premium pentru îngrijire medicală, un centru rezidențial pentru vârstnici și un spital dedicat sferei oncologice și de recuperare (operat de Monza). Spitalul va pune la dispozitia pacienților un centru medical dedicat oncologiei și reabilitării oncologice, un centru de radioterapie, un centru de imagistică medicală, un centru de cardiologie intervențională, o clinică multidisciplinară și un laborator medical.

3. Spital de radioterapie și oncologie pediatrică, județul București

Binecunoscutul succes al Asociației Dăruiește Viață se află în curs de execuție, având o suprafață totală de 8000 mp. De curând, compania Mastercard a anunțat că donează un milion de euro pentru construcția spitalului. În luna februarie compania OMV Petrom a anunțat de asemenea că va contribui cu o donație, și anume 10 milioane de euro. Investiția totală a proiectului este estimată la 8000000 euro.