Underlay pentru mocheta – motive pentru care sa alegi underlay

Underlay pentru mocheta – motive pentru care sa alegi underlay

Pe piata exista nenumarate tipuri de mocheta profesionala, cu proprietati care raspund oricarei cerinte. Este, practic, imposibil sa nu gasesti o varianta potrivita proiectului tau, chiar si din punct de vedere estetic. In ceea ce priveste confortul pentru acest tip de pardoseala, mai ales cand discutam de mocheta pentru hoteluri sau pensiuni, trebuie sa aducem in discutie stratul underlay, ca strat intermediar, intre suprafata suport (de obicei sapa) si mocheta.

Unii producatori de mocheta profesionala (printre care si colaboratorul Indfloor Group – Balta Group, Belgia), ofera mocheta cu acest strat de protectie si confort aplicat direct in fabrica. Pentru restul variantelor de mocheta, va propunem stratul underlay de la Carpenter – Marea Britanie.

 

De ce ai nevoie de underlay pentru mocheta

Clientii pensiunilor sau hotelurilor se asteapta la confort. Stratul underlay este cel care influenteaza acest aspect. Producatorii de mocheta recomanda aplicarea unui underlay, tocmai din acest considerent. Pe termen lung, aceasta investitie se dovedeste a fi inteligenta.

O mocheta profesionala aleasa in raport cu cerintele de trafic ale spatiului pe care il amenajezi, instalata pe un strat underlay potrivit, va rezista bine in timp, va spori confortul si nu se va uza prematur. Aplatizarea mochetei poate sa apara inainte de asteptarile beneficiarilor, in cazul instalarii mochetei pe un strat suport obisnuit.

Poliuretanul din care este fabricat underlay-ul impiedica umezeala si degajarea unui miros neplacut, minimizeaza zgomotele, ofera termoizolatie si faciliteaza patrunderea aerului prin mocheta, ceea ce permite o aspirare usoara.

Un strat underlay face referire la doua aspecte importante, care te ajuta sa alegi cea mai buna varianta pentru amenajarea cu mocheta:

Densitatea

Un strat underlay dens inseamna performante mai bune. Mai mult, densitatea acestui strat suport influenteaza proprietatile de revenire a pardoselii dupa exercitarea unei presiuni (mobilier, pasi).

Grosimea

Un underlay cu o grosime generoasa inseamna un confort sporit. Acest aspect influenteaza, de asemenea, aspectul fonic si termic.

De ce sa alegi underlay produs de Carpenter?

  • Protejeaza impotriva uzurii timpurii a mochetei
  • Izoleaza fonic si termic
  • Un strat underlay Carpenter este realizat 75% din spuma poliuretanica reciclata si poate trece prin acelasi proces dupa dezinstalare
  • Procentul de revenire la starea initiala, dupa aplicarea presiunii, este net superior (de pana la 95%) comparativ cu produsele traditionale realizate din granule de cauciuc (max. 65%)
  • fata de un strat clasic din cauciuc, underlay-ul Carpenter este mai usor, facilitand transportul si manipularea
  • Un strat underlay este permeabil si poate fi instalat pe o pardoseala din lemn
  • Exista variante de underlay potrivite pentru incalzirea in pardoseala
  • Toate produsele Carpenter au proprietati ignifuge excelente
  • Underlay-ul se poate aplica inclusiv pe trepte, cu recomandarea alegerii unei densitati mai mari
  • Durata de viata a produsele Carpenter este garantata pe toata perioada folosirii mochetei profesionale

Cele mai uzuale tipuri de underlay pe care echipa Indfloor Group le instaleaza in proiectele cu mocheta profesionala sunt: Greenstep, Firmstep si Extrastep.

Acceseaza www.moketa.ro pentru mai multe detalii legate de mocheta profesionala si underlay pentru mocheta.

Sursa articol: http://blog.indfloor.ro