5 avantaje mari ale chiuvetelor din piatra naturala

Piatra naturala devine de la un sezon la altul tot mai populara in Romania, acest lucru observandu-se in numarul tot mai mare de persoane care aleg acest material pentru a-si amenaja locuintele. In acelasi timp, arhitectii si inginerii apeleaza de multi ani la piatra naturala in amenajarea spatiilor publice si rezidentiale. Deci nu este de mirare ca si chiuvetele de baie din piatra naturala au ajuns sa faca parte din acest trend ascendent. Va invitam sa descoperiti mai jos principalele 5 avantaje pe care le asigura alegerea unei chiuvete din piatra naturala:

Chiuveta din travertin clasic

1. Rezistenta materialului natural

Prima calitate a chiuvetelor de baie din piatra naturala o reprezinta – bineinteles ! – rezistenta. Este acea rezistenta specifica pietrei naturale. Daca o chiuveta este corect si la timp intretinuta, aceasta poate rezista zeci de ani, lucru mai putin probabil cand ne referim la materiale precum sticla, piatra compozita, metal sau plastic.

2. Varietate cromatica. Orice stil decorativ.

Chiuvetele de baie pot fi executate din multe tipuri de roci: marmura, travertin, onix, granit, limestone etc. De aici rezulta o varietate incredibil de mare a cromaticii si a texturilor. Sunt chiuvete crem, maron, verzui, negre, rosiatice, albe, gri, chiar mozaicate (din doua tipuri de piatra). Multe dintre ele prezinta si nuante diferite, cum este travertinul, care inregistreaza tonuri multiple in functie de subgen: Classic, Latte, Silver, Yellow, Peach etc. La fel se intampla si cu marmura sau cu granitul.
Astfel, oferta bogata de culori si texturi garanteaza ca proiectul de amenajare va fi indeplinit conform planului si dorintei fiecaruia. Cautati ceva modern, clasic, minimalist, art deco, industrial, super elegant sau ceva neconventional? Orice stil isi poate gasi chiuveta de baie care sa se integreze perfect in spatiul respectiv. Farmecul acestor chiuvete este unul cu totul special. Energia pe care o emana piatra este unica, pentru ca vine din insasi esenta naturii. O chiuveta din inox sau din ceramica nu are cum sa prezinte o asemenea calitate, oricat ar arata acestea de bine.

Chiuveta baie din marmura Cappuccino si Chiuveta baie din mozaic Onix Verde

3. Tipuri de finisaje

In interior, toate chiuvetele au suprafata polisata, in timp ce exteriorul poate sa fie atat lucios, cat si neprelucrat. Asfel, in afara de culoare, prelucrarea exterioara este al doilea element care poate determina asortarea unui chiuvete cu restul incaperii. Adica suprafata neprelucrata, bruta, se potriveste mai mult cu amenajarile in stil rustic, mediteraneean (foarte apreciate de romani), vintage, iar cele lucioase merg spre abordari mai elegante, clasice, sobre.

4. Forme diferite
Cele mai multe chiuvete din piatra naturala sunt confectionate dintr-o singura bucata de roca, astfel este garantat un aspect omogen, cu aceeasi textura si culoare. Tot dintr-o singura bucata de roca, dar din doua segmente sunt facute si chiuvetele cu piedestal. Exista chiuvete pentru baie rotunde, realizate din piatra naturala – majoritatea, insa intalnim des si patrate, asimetrice sau cu forme organice.

Pentru un mai mare impact estetic acest tip de chiuvete se poate fixa pe blaturi din piatra naturala care au aceeasi culoare sau de nuante diferite. In al doilea caz, culoarea diferita este aleasa cand se doreste o amenajare bazata pe constraste. Datorita formei, chiuvetele cu piedestal nu pot avea blat si devin in acest centrul de interes al intregii incaperi, oferind solutii extrem de practice pentru spatii mai mici.

Chiuveta cu piedestal din marmura Burdur Beige si Chiuveta baie din travertin Classic

5. Intretinere usoara

In ciuda prejudecatilor in randul celor neinformati ca piatra naturala se intretine greu, chiuvetele pentru baie realizate din acest material sunt astazi foarte indragite: le gasim in apartamente mici, proprietati rezidentiale de lux, in restaurante mari sau in cafenele cu doar cateva mese. Impermeabilizarea si intretinerea periodica a pietrei naturale sunt procese foarte simple prin intermediul carosa se pastreaza rezistenta, culoarea si textura un timp foarte indelungat. Solutiile speciale de intretinere a pietrei se gasesc in toate magazinele de tip brico si la distribuitorii de piatra naturala din tara.

Chiuveta baie din travertin Red si Chiuveta baie din marmura Calacatta

Estetica unica, diversitatea cromatica si a formelor, durabilitatea materialului, montarea si intretinerea usoara sunt avantaje care recomanda chiuvetele din piatra naturala in amenajarea camerelor de baie. Pretul lor este si el unul accesibil, ca sa nu mai mentionam ca exista multe perioade din an in care aceste produse apar in promotii cu reduceri substantiale. Poate este cazul sa subliniem aici ca piatra naturala in general devine de la o zi la alta un produs suprinzator accesibil. Ca sa dam doar un simplu exemplu: travertin ieftin dar de calitate superioara de la PIATRAONLINE.

Asadar, inainte de a incepe amenajarea sau reamenajarea unui spatiu, interesati-va pe piata de oferta de piatra naturala, inclusiv chiuvete pentru baie. Veti avea multe surprize placute!
Sursa foto: piatraonline.ro si piatraonline.com