Pluta, pardoseala pentru toata casa

Alegeti pardoseala flexibila pentru spatiile cu umezeala ridicata

Pluta se gaseste sub doua forme fie ca parchet cu clic ce nu necesita lipire fiind foarte usor de montat, fie ca pardoseala flexibila ce necesita adeziv, dar recomandabila pentru spatiile cu umezeala ridicata. Parchetul din pluta are trei componente principale: un strat de pluta, care functioneaza ca izolator fonic, start de HDF pentru simpla imbinare cu clic si un strat superior de pluta.

Modul in care pluta reactioneaza este destul de simplu, functioneaza ca sute de pernute pline cu aer, de aceea nu se deformeaza sub mobila grea sau la presiunea exercitata de picior. Pretul plutei porneste de la 30 de euro, variind in functie de producator sau tratamentele speciale aplicate.

Pluta, pardoseala pentru toata casaFara insecte sau mucegai

Pardoseala din pluta este disponibila sub forma de placi de dimensiuni 300×600 mm sau 300×300 mm. Pardoseala este alcatuita din 100% pluta nelacuita sau pre-lacuita. Pluta ca material are o serie de calitati avantajoase. Este un material impermeabil, asa ca nu trebuie sa va faceti griji in cazul in care ajung lichide pe pardoseala.

In compozitia plutei se regasesc acizi grasi si suberina, ceea ce face ca pluta sa fie un bun hidroizolator. Pe langa hidroizolare asigura si o termoizolare foarte buna, parchetul pastrand o temperatura constanta pe tot parcursul anului. Un alt avantaj este faptul ca pluta este prin excelenta un material ignifug. In cazul in care scapati un chibrit aprins pe pardoseala, cu siguranta nu va lua foc.

Datorita substantei continute (suberina) bacteriile sunt alungate, fiind un material perfect pentru cei care sufera de alergii. Aceeasi substanta alunga acarienii si insectele, asa ca nu veti fi nevoiti sa aplicati tratamente speciale. Mai mult suberina impiedica mucegairea.

Curatarea nu se face cu substante abrazive

Pardoseala din pluta este simplu de curatat prin aspirare si stergere cu o carpa uda. Atentie la produsul de curatat folosit, de preferat este folosirea unui sapun cu acelasi pH ca al pielii si de evitat solutiile pe baza de amoniac sau substantele abrazive.

Pluta se poate zgaria usor, de aceea evitati sa tarati obiecte grele pe suprafata ei. Unii dintre producatori asigura suprafetele de pluta prin tratarea cu o substanta anti-zgariere.

Cand alegeti pluta ca pardoseala tineti cont ca aveti de-a face cu un material „eco-friendly”. Materialul se obtine din scoarta stejarului de pluta. Mai intai se recolteaza scoarta dupa aceea timp de noua sau zece ani se face pauza. Asadar avem de-a face cu un material regenerabil, 100% ecologic si a carui producere nu afecteaza mediul.

Sursa