Versatilitatea betonului vibropresat: de la clasicul pavaj, la bancute, ziduri sau jardiniere

Betonul vibropresat este unul dintre cele mai folosite materiale pentru fabricarea pavajului, datorită durabilităţii crescute dobândite prin tehnica vibropresării. Însă, pe lângă clasicul pavaj, betonul vibropresat poate fi utilizat în obținerea unei game variate de produse practice şi estetice pentru amenajările exterioare. În rândurile de mai jos vă propunem câteva astfel de produse, care vă pot pune în valoare ambientul, indiferent de stilul adoptat.

BĂNCUȚELE  DIN BLOCURI DE ZID

Foişorul cu băncuţe este un mobilier excelent pentru grădina dumneavoastră şi creează un loc ideal pentru întâlnirile cu prietenii în intimitatea propriei locuinţe. Realizate prin îmbinarea mai multor blocuri de zid, băncuțele au o structura solidă ce le asigură rezistenţă îndelungată pe parcursul anilor. Fabricate din beton vibropresat, blocurile de zid sunt mult mai atractive decât soluţiile clasice din piatră, beton monolit sau lemn, datorită timpului scurt de montaj, a manoperei mai puţin costisitoare şi a durabilităţii în timp, iar prin designul clasic şi nuanţele neutre, acestea pot fi integrate uşor în orice stil de amenajare.

bancute din blocuri de zid

FOCAR DECORATIV

Un focar în care arde focul tradiţional de lemne are un farmec aparte în orice anotimp. Dacă vreți să vă amenajați un astfel de spaţiu în grădina proprie, vă recomandăm focarul de foc realizat din capace de blocheti, pe care le puteți monta cu uşurinţă chiar voi. Acesta are un format rotund şi este construit din 33 de capace de blocheti, îmbinate cu ajutorul adezivilor utilizaţi în montarea sobelor.

focar-decorativ

ZIDURI ORNAMENTALE

Zidurile de înălţime mică şi medie, palisadele şi treptele au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri. Dincolo de a fi doar o soluţie practică de delimitare a spaţiului, acestea contribuie la înfrumuseţarea întregului ambient, adăugând valoare arhitecturii prin aranjamentele create. Blocurile de zid au o utilizare variată, putând fi folosite la delimitarea proprietăţilor private, a spaţiilor publice, evidenţieri virtuale a unor spatii intr-un mod estetic şi durabil sau preluarea unor diferenţe de nivel sub formă de trepte, terase sau ziduri de sprijin. Palisadele se folosesc la structurarea spaţiilor cu funcţiuni diferite (cum ar fi delimitarea spaţiilor verzi de cele destinate circulaţiei), precum şi la preluarea unor diferenţe mici de nivel (15-35 cm), în vederea amenajării terenului în trepte.

ziduri ornamentale
JARDINIERE

Dacă sunteți iubitori de flori şi plante, vă puteți îmbogăţi uşor spaţiul cu ajutorul jardinierelor. Disponibile în forme creative şi culori plăcute, acestea sunt elemente de decor ideale pentru curţi, străzi și alei. Spaţiile vor fi astfel mai curate și mai frumoase, iar întregul ambient va emana un aer de prospeţime şi culoare.

jardiniere

Produsele prezentate pot fi achiziţionate de la producătorul Elis Pavaje.

Sursa: Blogul Elis Pavaje