Utile: Ce tipuri de pardoseli sunt potrivite pentru sălile de fitness?

Când vine vorba de pardoseală pentru sala dumneavoastră de fitness rezidențială sau comercială, există mai multe tipuri de materiale din care puteți alege. Un factor decisiv care trebuie luat în considerare este rezistența pardoselilor la echipamente grele. Iată câteva opțiuni potrivite pentru sălile de fitness:

Pardoseli din cauciuc

Unul dintre cele mai populare materiale pentru spații cu greutăți și zone în care sunt utilizate echipamente precum benzile de alergat este cauciucul. Acesta este relativ ieftin, foarte durabil și destul de ușor de instalat. Cauciucul oferă o suprafață rezistentă cu o durată de viață lungă. Pentru zonele în care aveți echipamente, puteți lua în considerare o opțiune din plastic sau cauciuc pliometric, ambele oferind o mai mare ameliorare a oboselii.

Pardoseli din spumă

Cel mai popular material pentru facilitățile aerobice și cardio, spuma oferă o ușurare excelentă a oboselii sportivilor. Este, de asemenea, materialul ales pentru majoritatea facilităților de arte marțiale și MMA. Este moale și nu absoarbe umezeala. Cu toate acestea, spuma se poate deteriora de la echipamente grele, cum ar fi greutăți sau benzi de alergare. 

Pardoseli PVC

Probabil cea mai versatilă opțiune, pardoseala PVC poate fi folosită pentru ameliorarea oboselii, precum și pentru a vă proteja pardoseala de greutăți și echipamente. Pardoseala din PVC, proiectată pentru zonele de antrenament, este moale și flexibilă precum cea din cauciuc și neabsorbantă precum cea din spumă.

Pardoseli din polipropilenă

Mult mai rigide decât PVC-ul, dalele din polipropilenă sunt concepute pentru a fi folosite ca terenuri de sport sau suprafețe aerobice polivalente. În general, este recomandat să aveți un strat de cauciuc sub acest tip de pardoseală.

Mochetă

Plăcile de covor pot fi o opțiune excelentă într-un spațiu în care nu sunt probleme de umezeală și unde se dorește o pardoseală cu scop dublu. Plăcile de covor pot oferi o suprafață de podea caldă și confortabilă, în timp ce suportul căptușit va oferi o ușurare a oboselii.

Există, de asemenea, plăci comerciale de covor pentru săli de fitness care sunt mult mai rigide sau mai robuste. Acestea vor rezista mult mai bine într-un mediu cu greutăți.

Sursă: greatmats.com