Ușor de întreținut și rezistent: soluții pentru terasă cu WPC de la Bencomp

Lemnul compozit sau WPC (Wood Plastic Composite) este un produs ce câștigă tot mai multă popularitate în sfera construcțiilor. Acesta a fost inventat în Japonia, în 1976, și este compus din făina de lemn (peste 50%) şi deşeuri de mase plastice, amestec stabilizat împotriva radiaţiilor UV, a mucegaiurilor şi insectelor. Pe lângă caracteristicile atractive și aspectul deosebit, WPC este o alegere bună și din punct de vedere economic.

image

Printre principalele avantaje ale produsului se numără:

  • Ușurința întreținerii. WPC se curăță foarte ușor și nu are nevoie de tratamente deosebite.
  • Rezistență la raze UV. Chiar și după ani de stat în soare, WPC rezistă la raze UV și prezintă modificări mai reduse de culoare comparativ cu alte materiale.
  • Rezistență. WPC are o rezistență crescută atât la șocuri fizice, cât și la incendii și condiții meteorologice extreme.
  • Este ecologic. WPC este 100% ecologic, fiind realizat din materiale reciclabile.
  • Este antiderapant, Lemnul compozit poate fi instalat în zone alunecoase, inclusiv în jurul piscinelor

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile lemnului compozit. Continuați să citiți aici pentru mai multe detalii.

Datorită tuturor acestor caracteristici, WPC se poate folosi într-o varietate de forme, inclusiv pentru pardoseli exterioare, panouri de gard, lambriuri, pontoane, foișoare, mobilier exterior, împrejmuire piscină, balcoane și piste de joacă.

Pardoseala exterioară WPC

Pardoseala exterioară WPC D145x28 de la Bencomp, primul producător de WPC din România, este ideală pentru trafic greu, îndeosebi pentru lucrări publice (parcuri), dar și pontoane. Aceasta are o lungime de 2400 mm sau 4000 mm, lățime de 145 mm și grosime de 28 mm.

De asemenea, pardoseala pentru exterior poate fi inclusă în diferite designuri, fiind disponibilă în 3 culori diferite: maro închis, gri și maro roșcat.

Dacă dorești să afli mai multe despre lemnul compozit și despre produsele Bencomp. vizitează biblioteca virtuală arhispec.ro sau site-ul companiei.