Pardoseli pentru baie: care sunt tendințele anului 2021?

Baia este un spațiu mic cu putere de a avea un impact mare și o oportunitate de a face alegeri de design îndrăznețe – începând de la nivelul solului cu pardoseli inedite.

Din punctul de vedere al prețului și timpului, renovarea băii este un punct de plecare ideal. Pentru că amprenta sa este mică, baia este un spațiu în care puteți experimenta noile tendințe în materie de pardoseli. Iată care sunt acestea:

Pardoseli cu aspect de piatră

În băi, pardoseala cu aspect de piatră este o alegere tradițională din motive întemeiate: oferă durabilitate, este ușor de curățat și arată întotdeauna clasic. 

„Culoarea poate fi folosită peste tot, inclusiv la baie”, spune Sarah Fishburne, Director Trend & Design pentru The Home Depot . „Vedem mai multe tonuri albastru-verzi incorporate în pardoseală în ultimul timp”.

Frumusețea plăcilor vibrante este că pot face ca o baie de altfel standard să arate personalizată. Dacă bugetul și timpul nu permit o renovare completă, o placă de acest gen poate da tonul viitoarelor modificări, oferind în același timp un stil serios. Rezultatul, spune Fishburne, este o paletă de culori răcoritoare și actuală.

Modele maximaliste

Foarte mult timp minimalismul a fost trendul principal în materie de pardoseală. Anul acesta este vorba despre îmbrățișarea unor modele îndrăznețe, maximaliste. „Maximalismul este noul minimalism”, spune Fishburne. „Înconjoară-te cu obiecte și design care aduc confort și bucurie.”

Pardoseala maximalistă poate ajuta la reîmprospătarea esteticii care a fost popularizată la mijlocul anilor 2010. Prin contrast cu dulapurile albe sau maro, aceasta va face ca întregul spațiu al băii să arate actual.

Pardoseli cu aspect de lemn

Dacă sunteți nou în domeniul proprietății sau a trecut ceva timp de la ultima renovare, este timpul să aruncați o privire la pardoseala din plăci de vinil de lux (LVT). Una dintre categoriile de pardoseli cu cea mai rapidă creștere, LVT obține note de top pentru durabilitate și ușurință în instalare. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a incorpora aspectul lemnului într-un spațiu de baie – fără a vă teme de efectele umidității ridicate. LVT nu este doar impermeabil, ci și rezistent la zgârieturi, pete și alunecare.

Pardoseli cu aspect retro

Pardoseala din foi de vinil vine într-o mare varietate de stiluri și modele. Preziviunile arată că modelele retro vor crește anul acesta. Folosind pardoseală din foi de vinil, vă puteți transforma baia în doar câteva ore. Cu aspectul și textura sa realiste la o fracțiune din costul plăcilor, pardoseala din foi de vinil vă poate ține sub control bugetul pe măsură ce treceți la alte proiecte de renovare.