Tu ti-ai cumpara tigle de la un producator de masini electrice?

Daca intri astazi pe site-ul producatorului de masini electrice Tesla, vei fi surprins sa vezi ca, pe langa cele 3 modele de masini pe care le poti comanda – Model S, Model X si Model 3, mai ai optiunea sa dai click pe o rubrica intitulata Energy care te duce direct la prezentarea unei baterii solare si la o gama cu 4 modele de tigle solare.

(foto: tesla.com)

Asadar, sustenabilitatea pe care o propune Tesla este pe cale sa ajunga literalmente PE CASELE OAMENILOR.

Revolutionarele tigle solare produse in mod neasteptat de un producator de masini electrice pot fi comandate deja in SUA si vor fi disponibile, incepand cu anul viitor si pe piata europeana.

(foto: tesla.com)

Tiglele Tesla arata precum cele traditionale, insa au capacitatea de a capta energia solara, oferind o sursa regenerabila si curata de energie pentru locuinte.

(foto: tesla.com)

De asemenea, rezistenta lor este net superioara placilor de tigla traditionale. Testate pentru a vedea cum ar face fata unei grindini violente, 2 placi de tigla ceramica si o placa de tigla solara Tesla au fost „atacate” cu o bucata de gheata cu diametrul de 5 cm, la o viteza de impact de 160km la ora. Tigla Tesla a ramas intacta.

(video: tesla.com)

Cei de la Tesla spun ca tiglele sunt atat de rezistente incat sunt „garantate pentru intreaga durata de viata a casei dvs. sau pana la infinit, oricare dintre acestea survine mai intai”.

Pana in 2018 insa mai este mult timp. Iar la nivel national peste 1000 de proiecte au chiar acum nevoie de sisteme de acoperis, pardoseli sau alte materiale pentru finisaje. Vezi aici harta santierelor din Romania!