Top 7 tendințe în materie de gresie pentru 2021

Dacă aveți de gând să renovați bucătăria sau baia, probabil că aveți plănuit un buget pentru gresie și faianță. Bineînțeles, băile și bucătăriile nu sunt singurele spații unde puteți folosi aceste materiale. Plăcile ceramice au căpătat popularitate în ultimii ani și pentru zone exterioare sau dormitoare și livinguri. Iată principalele tendințe în materie de gresie pentru 2021:

Biofilie

Modelele de plăci ceramice se mută către un aspect mai natural și netratat al lemnului, deoarece elementele din lemn crează medii calme și evocă sentimentul unui spațiu natural. Aceste inspirații naturale fac parte dintr-o tendință generală către designul tip wellness, o industrie ce cunoaște o creștere definitivă de la începutul pandemiei.

Camere interioare-exterioare cu pardoseală cu aspect de lemn.
forbes.com
Stil spa

Această tendință se leagă și de biofilie și este o modalitate de a aduce exteriorul în interior în 2021, când atât de mulți oameni sunt încă blocați acasă. Nuanțele de albastru și verde discrete sau plăcile neutre texturate sunt menite să fie relaxante și să facă referire la cer, pădurea, nisip și mare.

Plăci de perete cu nisip texturat într-o baie.
forbes.com
Supradimensionat

Plăcile ceramice extra-mari se leagă și de designul wellness, deoarece simplifică întreținerea locuinței. Aceste plăci sunt utilizate pentru blaturi, pereți de duș, mese, pardoseli și alte aplicații mari. Plăcile hexagonale mari se încadrează, de asemenea, în designul supradimensionat și adaugă detalii geometrice unui spațiu.

Gresie hexagonală albastră și gresie într-o baie.
forbes.com
Piatra

Multe dintre aceste plăci ceramice supradimensionate sunt proiectate să arate ca marmura sau alte pietre naturale. Tehnologia de imprimare permite crearea unor aspecte naturale și realiste. Spre deosebire de marmura naturală, totuși, imitațiile din porțelan sunt neporoase și necesită întreținere redusă.

Spații de locuit cu pardoseală și pereți cu gresie cu aspect de piatră.
forbes.com
Retro

Plăcile ceramice care imită aspectul retro a plăcilor din beton au revenit în topul tendințelor în 2021. Acestea necesită întreținere redusă și încorporează modele jucăușe care adaugă un stil creativ oricărui spațiu. Având în vedere că modelele personalizate sunt populare în 2021, plăcile de beton sunt pregătite să joace un rol în designul interior.

Aspectul plăcilor de beton pe peretele sufrageriei
forbes.com
Terrazzo

Această tendință continuă să reapară în topuri și oferă un efect energic încăperilor interioare și spațiilor exterioare. De la supradimensionat până la plăci mici și mari, efectul terrazzo oferă opțiuni unice de stil cu inspirație retro.

Gresie de inspirație terrazzo
forbes.com
Luciu

Luciul puternic este o tendință care poate fi îmbrățișată de cei care doresc un stil „glamour”. Spre deosebire de tendințele enumerate mai sus, acesta are nevoie de întreținere frecventă. Este, de asemenea, o suprafață pentru care trebuie luată în considerare aplicarea unui strat de protecție antiderapant, mai ales în medii umede, cum ar fi băile.

Pardoseli din dale cu luciu ridicat
forbes.com

Sursă: forbes.com