Terase exterioare cu crăpături? Avem soluția – folia portocalie!

Variațiile de temperatură din România cauzează de foarte multe ori crăpături pe terase și balcoane. Acestea apar cel mai adesea la doar 2-3 ani de la montare necesitând înlocuirea pardoselii în totalitate. Asta duce inevitabil la pierderea încrederii atât în produsele folosite dar și în executanții lucrării.

Pentru a înțelege ce se întâmplă trebuie să fiți conștienți de un concept foarte simplu, suprafața pardoselilor este alcătuită din două straturi: suport (șapă, placa, lemn, metal) și finisaj (gresie,  piatră,  compozite, rășini etc.) care au dinamici termice diferite. Asta înseamnă că cele doua se “mișcă” diferit în funcție de temperatură. Vara gresia se va încălzi mai tare (fiind deasupra) și se va dilata mai mult iar șapa mai puțin. Iarna, datorită temperaturii negative intervine înghețul comprimând cele două straturi in mod diferit. Aceste variații de temperatură favorizează în cele din urmă apariția fisurilor. Prin fisuri încep să își facă loc vaporii de apă care ajung să acționeze între cele două straturi. Prin dilatarea și inghețul lor ele generează tensiuni care trebuie să iși facă loc – rezultatul este fie umflarea gresiei, fie crăparea ei.

Soluția este la îndemână acum și este folosită de mai bine de 30 de ani la producătorul german Schlueter! Soluția este o folie portocalie (Ditra 25 pentru cunoscători) care se montează între cele două straturi (suport și finisaj) formând astfel o separare intre cele doua componente ale pardoseliilor. Arhitectura foliei preia mișcările celor două straturi și asigură difuzia vaporilor. Trebuie să știți și faptul că pentru formate ale gresiei de peste 60 cm este obligatoriu să prevezi această folie portocalie. De ce? Pentru că folia ajută și la drenarea umezelii firești care apare la instalarea plăcilor mari.

Montajul este simplu, poate să îl facă oricine care a mai făcut ceva la construcția casei. Legat de preț, acesta este mai mic decât înlocuirea sau reparația pardoselii degradate. Vă dați seama că trebuie să aveți in vedere cel mai probabil decopertarea suprafeței totale pentru că nu mai puteți combina gresia veche cu una nouă. 

ProvenSystem a adus acest produs in România și te poate ajuta prin colaboratorii săi inclusiv la montaj! Se oferă o garanție de 10 ani inclusiv pentru stratul superior (gresie sau piatră) deși durata de viață este evident mult mai mare.

Pentru mai multe informații accesați adresa https://www.provensystem.ro/balcoane-si-terase/membrane-de-hidroizolare-separare.html sau prin contact direct la adresa contact@provensystem.ro