Te gândești să instalezi pardoseli din lemn de esență tare? Iată ce trebuie să iei în considerare

Pardoseala din lemn aduce un pic din frumusețea naturii în casa ta și se potrivește cu aproape orice decor. Totuși, aceasta presupune atât o investiție de timp, cât și financiară. Fie că te gândești să instalezi lemn de esență tare într-o singură cameră sau în toată casa, iată câțiva factori pe care trebuie să îi iei în considerare.

Stilul tău de viață

Cel mai important factor în a decide dacă lemnul de esență tare este o alegere bună pentru tine este stilul tău de viață. Ai copii sau animale de companie? Există zone cu trafic intens în care muți mereu mobilierul pentru întâlniri sau seri de film?

Aspectul

Unele tipuri de lemn o textură uniformă, în timp ce altele pot conține noduri sau pot varia în culoare. Înainte de a face orice alegere, adu acasă scânduri mari de eșantion din fiecare lemn care îți place și mută-le din cameră în cameră pentru a înțelege dacă se potrivesc. Culoarea din magazin poate fi diferită de cea pe care o vezi acasă.

Clima locală

Lemnul de esență tare poate fi potrivit în orice climă, dar trebuie să ții cont de locația ta. Lemnul se umflă la umiditate ridicată și se contractă pe măsură ce umiditatea scade. Instalatorul îți poate explica cum să atenuezi eventualele probleme. În zonele cu veri fierbinți, este posibil să ai nevoie de aer condiționat. Parchetul stratificat este mai stabil și se adaptează la schimbările de temperatură și umiditate mai bine decât lemnul masiv.

Duritatea

Poate suna evident, dar duritatea contează. Industria podelelor din lemn folosește scara Janka pentru a măsura duritatea unui anumit tip de lemn. Cu un indice 1.290, stejarul roșu este mediana. Cireșul negru, tecul și bradul Douglas sunt mai moi; în timp ce cireșul brazilian este unul dintre cele mai dure tipuri de lemn. Nu există indice Janka „bun” sau „rău”; acesta arată nivelul uzării podelei din lemn masiv de-a lungul anilor.

Instalarea

Instalarea unei podele din lemn este invazivă și perturbatoare. Chiar înainte de a începe instalarea, scândurile de lemn trebuie să se adapteze la mediul tău. Așadar, acestea vor sta în casa ta timp de până la două săptămâni, astfel încât lemnul să se poată adapta la temperatură și umiditate. Pardoseala existentă trebuie înlăturată. Mobilierul trebuie îndepărtat. Lemnul nefinisat trebuie tăiat și șlefuit, producând cantități enorme de praf de nisip.

Sursă: inquirer.com