Tendințe pe piața pardoselilor comerciale în era COVID 19

În 2021, sustenabilitatea rămâne un obiectiv principal în ceea ce privește pardoselile comerciale. Pe aceste considerente a apărut p serie de inovații  în industrie, iar gama de posibilități în materie de pardoseală comercială nu se mai limitează la covor, linoleum și ceramică.

Designuri practice

Studiile arată că implementarea unor trasee de intrare/ ieșire și circulație în spațiile cu trafic intens pot ajuta în lupta împotriva răspândirii virusului și pot reduce contactul dintre indivizi. Așadar, nu este o surpriză faptul că pasarelele direcționale și podelele care semnalizează direcțiile au crescut în popularitate.

De asemenea, utilizarea designului pardoselilor pentru a crea granițe și zone dedicate a devenit favorabilă. Crearea circuitelor de trafic este importantă ,iar marcajele permanente pot fi proiectate în pardoseli fără sudură, prin turnarea acestora. Săgețile, cuvintele, siglele și modelele personalizate pot fi utilizate pentru a oferi informații cu privire la direcții și locații, pentru a îndruma oamenii rapid și pentru a limita traficul la anumite zone.

Culori contrastante

Contrastul culorilor nu este în niciun caz o tendință nouă, dar este cu siguranță ceva ce trebuie să vedem mult mai des în context pandemic. Când vine vorba de pardoseală, contrastul de culori le poate permite designerilor să ofere modele unice și practice. Folosirea culorilor îndrăznețe în contrast cu nuanțele neutre poate contribui, de asemenea, la evidențierea marginilor podelelor, a zonelor și căilor din interiorul unei clădiri.

Deși caracterul practic este încă foarte important, nu înseamnă că designerii de interior nu pot fi creativi atunci când vine vorba de pardoseala comercială. O tendință pe care specialiștii se așteaptă să apară  în 2021 este asocierea culorilor îndrăznețe cu modelele îndrăznețe. Cei care doresc să creeze modele neobișnuite pot să  combine aceste două elemente pentru a crea pardoseli cu adevărat unice.

Beton lustruit

Mediile curate cu aspect industrial sunt în prezent populare, iar podeaua din beton lustruit completează perfect această tendință. Betonul este acum integrat în designul interior atât pentru aspectul său estetic, cât  și rezistența sa. Acest tip de pardoseală într-un spațiu corporativ este utilizat pe zone restrânse, deoarece nu are caracteristicile acustice ale covorului.

Curățarea frecventă

Soluțiile de curățare și igienizare pentru pardoseli sunt esențiale, cu sau fără context pandemic. În holuri, săli de așteptare, camere de izolare, săli pentru pacienți sau săli de clasă, podelele trebuie curățate în mod constant. Roboții UV de curățare profundă sunt acum disponibili pentru a se asigura că podelele sunt sterilizate. Cu apă, abraziune, substanțe chimice de curățare și chiar lumină UV, podeaua se poate defecta. Așadar, este important să se investească într-un sistem de pardoseală care să asigure o curățare eficientă și să fie adaptat la metodele agresive de igienizare pe termen lung.

Investiția în viitor

Majoritatea operatorilor nu au timp să se oprească pentru reparații și înlocuiri ale pardoselilor. Din acest motiv, selectarea soluțiilor de pardoseală adecvate și a profesioniștilor în pardoseli pentru instalarea sau repararea acestora vor rezolva multe probleme, de la curățare și rezistență chimică, până la proiectare și durabilitate.