Symmetrica investește 7 milioane de euro în extinderea fabricii din Prejmer

Symmetrica, unul dintre cei mai mari producători de pavele din România, extinde fabrica din Prejmer, județul Brașov, după o investiție de 7 milioane de euro.

Compania va construi o nouă hală dar şi alte construcţii tehnice (depozite agregate, birouri, etc.) cu o suprafaţă de 5.000 de mp, amplasate pe un teren de 20.000 de mp. În acest fel, în hub-ul de producţie din Prejmer vor funcţiona două unităţi cu o suprafaţă totală de 7.000 de mp, amplasate pe un teren cu o suprafaţă însumată de aproape 40.000 mp.

„În ultimii ani am observat o efervescenţă a lucrărilor, atât în sistem public, cât şi privat, în zona centrală a ţării, în timp ce producţia noastră din zonă nu se ridica la volumul necesar pentru a face faţă cererilor. Astfel, anul trecut am dat startul noii investiţii şi am decis extinderea cu o nouă hală a fabricii din Prejmer. Am creat, prin acest pas, un nou hub tehnologic, pe lângă cel de la Doaga – Vrancea, cu o capacitate de producţie de 5.000 de metri pătraţi / zi”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

„Investiţiile în acest obiectiv au fost direcţionate atât către achiziţia terenului şi ridicarea construcţiilor, cât şi în instalarea de utilaje de ultimă generaţie. În acest fel, odată cu noile linii instalate vom produce la Prejmer şi produsele din gama Select, produse premium cu design, coloristică şi proprietăţi speciale”, a mai spus Sebastian Bobu.

Producţia în noul hub va creşte cu 200%, iar produsele premium vor reprezenta circa 15% din total. De asemenea, în cadrul unităţilor din hub-ul Prejmer vor activa 60 angajaţi, dintre care 25 proaspăt recrutați.

Potrivit datelor singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în 2023 au fost monitorizate 4789 proiecte la care se estimează necesar de pavaje la nivel național. Solicită un demo VICTA.ro gratuit și ofertează la șantiere de interes!

Surse: victa.ro și profit.ro