STADT Construct: transformă fiecare pas într-o experiență de design inedită

STADT Construct companie specializată în instalarea profesională și designul pardoselilor. Dedicați oferirii unor servicii complete de montaj, asigurând calitatea pentru a garanta siguranța și confortul oamenilor, cu echipe proprii de montatori și aplicatori și o bogată experiență în domeniul pardoselilor profesionale și a pereților decorativi. Vom descoperi provocările anului 2023, precum și perspectivele pentru 2024, direct de la Adrian Ielciu, CEO-ul Stadt Construct.

Să începem cu o retrospectivă a anului 2023. Cum s-a văzut piața construcțiilor prin prisma activității companiei? Cum estimați că veți termina anul?

Foarte ciudată, rapidă și extrem de neclară. Vom termina anul cu o creștere de 20-25%! Am diversificat gama de proiecte abordate, ne-am adaptat extrem de rapid la provocările pieței, ca urmare am înregistrat această creștere semnificativă și atipică.

Cum vedeți anul 2024 în ceea ce privește piața proiectelor de construcții? Cum vedeți evoluția pieței în nișa dvs. de pardoseli în România în următoarele 6-12 luni?

Nu prea optimist, statul român are o influență nocivă asupra pieței și complica și mai mult contextul pieței. Ultimele măsuri luate referitor la fiscalizare, plus blocarea conturilor instituțiilor statului pe sfârșit de an, a generat noi confruntări pentru fiecare firma din acest segment. Ce este clar, va fi o pondere mult mai mare în proiectele publice decât în investițiile private. Piața imobiliară e în regres oricum.

Recent ați inaugurat un showroom la București. Ne puteți spune mai multe despre acest proiect, care au fost motivele pentru care a fost deschis și ce așteptări aveți de la showroom?

Din punct de vedere al pieței complicate și a situației la nivel Mondial, nu era cel mai bun moment pentru a investi o suma considerabilă într-un nou showroom. Dar piața din București, colegele noastre de pe vânzări, implicit produsele, meritau să aibă o mai bună expunere și atenția cuvenită. Împreună cu restul showroom-urilor noastre din Cluj-Napoca, Oradea, Craiova, Alba-Iulia și Chișinău ne extindem acoperirea semnificativ la nivel național. Pe termen mediu și lung vom căuta parteneri sau vom deschide showroom-uri proprii în Iași, Constanța, probabil și Brașov. Așteptările sunt mari, având în vedere calitatea produsului, pregătirea excelentă a oamenilor de vânzări plus piața Bucureștiului care reprezintă valoric 32% din piața întregii țări, conform statisticilor.

Care sunt 3 sfaturi pe care le-ați acorda unui client nou pentru achiziția corectă de pardoseli?

Trăim într-un mediu atât de poluat, în mult stres, ne agităm, iar casa noastră este refugiul unde ne odihnim și reușim să ne deconectăm. De aceea recomandăm să alegem un produs natural, fără emisii volatile, fără să ne dezvolte alergii și dureri de cap. Parchetul nostru Mafi are zero emisii volatile, este 100% natural, ne permite să ne odihnim și să ne relaxăm liniștiți.

Al doilea sfat ar fi să alegem un produs cât mai durabil. Ar fi de evitat să renovăm iarăși după 10 ani, deoarece se deteriorează toate prin casă. Parchetul Mafi nu necesită șlefuire niciodată, zgârieturile și petele ies foarte ușor, e garantat practic pe viață.

Al treilea sfat ar fi să ne alegem și să ne luăm ce ne place, sau ce e pe sufletul nostru. Casa este oaza noastră de liniște, este locul unde ne simțim bine, stăm cu familia și prietenii, de aceea nu merită compromisuri.

Care sunt 3 capcane/greșeli des întâlnite pe care le observați că le fac cumpărătorii când achiziționează pardoseli?

Prima greșeală ar fi: cumpără doar preț, nu produs. După aceea se învață minte iar când schimbă produsele ieftine luate de prin casă ies și mai scump.

A doua greșeală este că nu apelează la profesioniști: designeri, arhitecți, montatori.

Cea de-a treia greșeală este că nu verifică specificațiile și datele tehnice, garanții, etc…

Dacă ar fi să vă raportați la concurența directă, care ar fi un top 3 atuu-uri care vă plasează în fața acesteia?

Aici e mai ușor, parchetul nostru este singurul din lume 100% natural, fără emisii. Avem cu modestia de rigoare, cele mai inovative și mai interesante modele de pardoseli. Designul produsului este unic, este 100% hand-made și putem aduce orice modificare sau solicitare custom. Rezistența lui și modul de reparare este unic, putem îndepărta zgârieturi, pete, lovituri, putem chiar schimba în timp nuanța parchetului doar prin simpla întreținere.

Care sunt 2 -3 proiecte recente la care lucrați sau le-ați finalizat recent și ce soluții tehnice din portofoliul dvs. ați folosit?

Vindem și instalăm în medie lunar între 4-5000 mp pardoseli și placări de pereți, e greu să numesc doar trei. Mai ieșite din comun au fost cele cu provocări mai mari. Showroomul din București de exemplu: avem placări de pereți cu lemn cu tehnologia Flex, lemn curbat pe un diametru mic, mobilier realizat cu finisaj și detalii incredibile, multiple finisaje diferite, îmbinate atât pe pardoseală cât și pe pereți.

Există ceva ce v-ar fi plăcut să vă întrebăm și nu s-a regăsit în lista de mai sus?

Mi-ar fi plăcut să discutăm mai mult  și despre echipa noastră. Suntem peste 40 de oameni la nivel național. Oameni extraordinari, cu o experiență în domeniu considerabilă. Oameni cu “suflet” și pasiune, oameni extrem de dedicați și orientați spre client. Oameni cu deschidere spre nou, ne place să promovăm produse sănătoase și corecte, punem suflet în tot ceea ce facem și asta se vede.