Izolațiile cu spumă poliuretanică: Interviu cu Marcel Ticarat, Administrator IsoSpray Expert România

Într-un interviu recent, am avut ocazia să stăm de vorbă cu Marcel Ticarat, Administrator al IsoSpray Expert România. Cu o experiență solidă de 10 ani în domeniul izolațiilor cu spumă poliuretanică (PUR), dobândită lucrând într-una dintre cele mai cunoscute firme din Belgia, Marcel și echipa sa de specialiști au adus în România o abordare inovatoare în ceea ce privește izolațiile cu spumă poliuretanică. Iată câteva aspecte cheie discutate în interviul nostru:

Care este istoria din spatele companiei IsoSpray Expert și care a fost motivul principal pentru a vă determina să vă specializaţi în izolații cu spumă poliuretanică (PUR)?

Istoria companiei începe printr-o dorinţă de a reveni în România, fiind plecat de 10 ani în străinătate. Domeniul construcţiilor în care am activat în străinătate dezvoltându-se vizibil şi în România. Nivelul de investiţii în domeniul izolaţiilor a crescut semnificativ în ultimii ani, am luat decizia ca împreună cu fratele meu să revenim acasă cu dorinţa de a deschide o firmă de izolaţii cu spumă poliuretanică aplicată pe pardosea. Având o experienţă de 8 ani în acest domeniu şi fiind foarte apreciaţi pentru serviciile pe care le ofeream clienţilor. Aşa s-a născut ISOSPRAY în anul 2021 când am început în Romania cu dorinţa de a construi o companie care să ofere clienţilor cea mai bună performanţă pe partea de izolaţii a pardoselilor interioare şi cea mai bună executie.

Care sunt principalele diferenţe dintre izolaţia clasică și cea poliuretanică?

Diferenţele dintre izolaţia clasică (cu polistiren) care este întâlnită foarte des în România şi izolaţia cu spumă poliuretanică sunt urmatoarele:

– performanţă mai bună pe partea de izolare având cel mai bun coeficient termic;

– izolaţia cu spumă poliuretanică după aplicare devine un întreg cu suprafaţa pe care este aplicată eliminând orice fel de îmbinare sau pierderi de căldură;

– suprafaţa devine una stabilă devenind un suport mult mai bun sub şapă, evitând ulterior riscul de a apărea crăpături sau fisuri în şapă;

– timpul de execuţie foarte rapid aprox. (100m2/ oră);

– o rezistenţă mai bună la compresiune până la 150 kPa (<15 tone/m2);

– impermeabilă evitând riscul infiltraţiilor.

Care sunt motivele pentru care clienţii aleg soluţia de izolaţie cu spumă poliuretanică?

Motivele pentru care clienţii aleg izolaţia cu spumă poliuretanică în locul izolaţiilor clasice este pentru a avea o performanţă cât mai mare evitând pierderi de căldură astfel reducându-şi costurile lunare la încălzire sau răcire pe parcursul vieţii semnificativ.

Cum asigurați calitatea și durabilitatea izolațiilor cu spumă poliuretanică pe care le oferiți? Ce procese și standarde de control implementați?

Calitatea şi durabilitatea este dată de execuţia corectă şi materialul folosit de noi. Suntem  atestaţi şi instruiți să-l folosim cât mai corect şi avem o experienţă de 10 ani cu acest material, care este atestat si certificat European având cea mai înaltă calitate.

Care sunt diferitele aplicații în care izolațiile cu spumă poliuretanică pot fi utilizate cu succes? Aveți exemple de proiecte notabile în acest sens?

Izolaţia cu spumă poate fi folosită pe acoperiş, plafoane, pereţi, subsoluri, pereţi, pardoseli, noi fiind experimentaţi în accest sens. Proiectele pe care le-am onorat au schimbat semnificativ costul facturilor lunare ale clientilor.

Aţi trecut printr-o situație în care a fost necesar să dezvoltați o soluție personalizată pentru un proiect de izolare complex?

În aceşti 10 ani de experienţă în care avem un număr impresionant de mp executaţi, am întâlnit foarte multe proiecte care ne-au făcut să ieşim din zona noastră de confort, ceea ce ne-a ajutat să devenim şi mai buni în ceea ce facem.

Care sunt planurile de viitor ale companiei IsoSpray Expert? Aveți în vedere extinderea în noi piețe sau dezvoltarea de produse și servicii inovatoare?

Planurile companiei IsoSpray pentru viitor sunt de a face câţi mai mulţi clienţi mulţumiţi prin intermediul serviciilor de cea mai bună calitate din piaţă şi ne dorim să acaparăm o piaţă cât mai mare astfel încat să ne extindem pe plan național. În momentul de faţă suntem prezenţi în zona de Nord-Vest a ţării.