Școala de aplicatori de pardoseală din Cluj a produs primii meseriași

Prima serie de elevi care au urmat cursurile școlii de aplicatori în domeniul pardoselilor a încheiat pregătirea. Dacă doresc, aceștia pot intra pe lista de candidați pentru recrutare ai companiei care a inițiat proiectul european, EMS Floor Group Turda.

zcj.ro

”Pentru noi, piața muncii din România a rămas la fel de nepregătită în ceea ce privește lipsa de personal calificat, situație cu care ne confruntăm încă de la demararea businessului. Există un deficit de specialiști, pandemia nu a schimbat acest lucru și nici nu există semne să se va redresa ceva”, a explicat Marius Baciu, cofondator EMS Floor Group.

EMS a deschis în 2020, la Turda, prima școală de aplicatori în domeniul pardoselilor sintetice și hidroizolațiilor. Proiectul este structurat pe stagii de practică de 60-90 de ore, se ridică la 500.000 de euro și beneficiază de cofinanțare europeană prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

”Scopul programului este și să oferim copiilor din zonele defavorizate șansa să învețe o meserie care să îi ajute să aibă un viitor decent”, a declarat Claudiu Baciu, cofondator al EMS. Compania își propune să pregătească în domeniul aplicatorilor de pardoseli 185 de elevi din Regiunea Nord-Vest.

EMS Floor Group activează în domeniul prestărilor de servicii în construcții. Compania are 140 de angajați și operează în România și pe piețele din Belgia, Luxemburg, Franța și Ungaria cu trei divizii specializate: Floor Systems, Hydro Systems și Polishing.