Cea mai mare arena de tenis din Romania primeste a doua sansa. Cate terenuri se mai construiesc?

Birocratia a lasat Romania fara turneu de tenis

Situatia ingrata in care s-au trezit terenurile de tenis de la Arenele BNR din capitala a debutat in 2016 cand terenul central nu a primit avizul ISU pentru a organiza competitii sportive si a pus punct unui turneu (n.r. BRD Nastase-Tiriac Trophy) gazduit 20 de ani la noi in tara.

Asadar, singurul turneu masculin de tenis din circuitul ATP gazduit de tara noastra a trecut in anul 2017 granita, fiind mutat temporar in Ungaria, la Budapesta. Cu adevarat frustrant este faptul ca birocratia a fost cea care ne-a lasat fara un eveniment sportiv de asemenea amploare, in conditiile in care suntem o tara care a livrat 2 jucatori deveniti numarul 1 mondial (Ilie Nastase in 1973 si Simona Halep in 2017).

(Teren Central Arenele BNR – sursa foto: bucurestitv.net)

Problema nu este ca nu sunt bani si investitori interesati sa consolideze acest complex sportiv, ci faptul ca se afla in proprietatea Bancii Nationale a Romaniei, care nu poate investi in consolidare fiindca nu are ca obiect de activitate organizarea de competitii sportive.

Dupa o perioada de peste 1 an in care nu s-au gasit solutii pentru aceasta problema birocratica, Banca Nationala a Romaniei a ajuns in sfarsit la un acord cu Guvernul: va fi initiat un proiect de lege prin care BNR va ceda Guvernului arenele de tenis, primind la schimb unele terenuri pe care exista imobile apartinand BNR.

Cate terenuri de tenis se mai construiesc in Romania?

Asadar, cel mai mare teren de tenis din Romania are sanse reale sa intre in 2018 in plin proces de renovare, iar turneul BRD Nastase-Tiriac Trophy ar putea reveni acasa in 2019 (n.r. a fost mutat temporar in Budapesta pentru 2 ani). Conform informatiilor adunate de IBC Focus, in 2017, la nivel National, au fost monitorizate aproximativ 40 de investitii in care includ si terenuri de tenis, majoritatea fiind finantate de primarii (invetitii in terenuri de sport pentru scoli), dar si de catre investitori din domeniul HoReCa dornici sa ofere facilitati premium oaspetilor.

Vrei sa afli cele mai noi investitii in baze de agrement, terenuri sportive si locuri de joaca?

Solicita un demo Gratuit in cea mai mare baza de date cu santiere din Romania!