Restricțiile impuse în pandemie sporesc piața de roboți casnici: aceasta a atins 10 miliarde de dolari în 2020

Piața roboților casnici a crescut în pandemie datorită cererii tot mai mare provenite din partea consumatorilor limitați să petreacă majoritatea timpului în casă. Firma globală de consultanță ABI Research a constatat că piața roboților casnici a generat venituri de 10,4 miliarde dolari în 2020, în creștere cu 448 milioane dolari și 4,3%, față de cifrele anticipate pre-pandemie.

Roboții pentur întreținerea locuinței la mare căutare

Interesul suplimentar asupra curățeniei și sănătății în casă, precum și distanțarea socială, au contribuit la sporirea interesului în diferite segmente ale roboticii pentru consumatori. Cea mai mare contribuție la aces segment l-au avut roboții pentru întreținerea locuinței. Aceștia includ roboții aspirator pentru pardoseli, roboții pentru tunderea ierbii, spălatul ferestrelor și roboții educaționali.

În ciuda unui impact negativ asupra producției și livrărilor înregistrat în debutul anului 2020, furnizorii de asistență medicală la domicilu, precum iRobot și Ecovacs, au înregistrat rezultate pozitive în trimestrele trei și patru, ceea ce a contribuit la reducerea impactului inițial.

„În 2020, două tendințe cheie au determinat majorările din piața roboticii de îngrijire la domiciliu. În primul rând, interesul consumatorilor cu privire la produsele de curățat robotizate a crescut. În al doilea rând, liniile de produse s-au extins, ceea ce a condus spre scăderea prețurilor și îmbunătățirea eficienței operaționale și a abilității de curățare pentru roboții casnici”, declară Jonathan Collins, director de cercetare la ABI Research.

Cu toate acestea, cel mai mare impact al anului 2020 asupra roboților de consum va fi probabil o mai mare conștientizare și acceptare a rolului roboților personali / sociali. Acest lucru este determinat de izolarea și restricțiile impuse în cadrul multor grupuri demografice din întreaga lume, dar în special în cadrul vârstnicilor și copiilor.

Aceste date provin din raportul pieței Consumer Robotics al ABI Research.