Pardoseli din cărămidă: de ce să aduci această tendință inedită la tine acasă?

Pardoselile din cărămidă, care amintesc de bucătăriile rustice de la fermă, revin în cele mai moderne case. Aduc un plus de căldură și personalitate spațiilor ultra-contemporane, sunt atemporale și durabile.

Caramida este puternică, însă poate fi puțin inconfortabilă. Așadar, s-ar putea să doriți să adăugați anumite elemente care să sporească confortul, precum un covor. În plus, podelele din cărămidă nu sunt adesea complet nivelate, dar acest lucru doar sporește farmecul rustic.

„Cărămizile oferă o calitate atemporală, spre deosebire de pardoseala netedă lustruită, care necesită muncă pentru a-și păstra aspectul proaspăt. Pe de altă parte, cărămizile îmbătrânesc, se uzează și arată mai bine în timp”, spune Ian Bramwell, director la Mole Architects. „Nuanțele de roz și portocaliu ale cărămizilor adaugă căldură spațiilor, o calitate importantă care lipsește adesea în casele noi”.

Iată principalele avantaje ale pardoselilor din cărămidă:

Pardoselile din cărămidă sunt atemporale

Indiferent dacă optați pentru o bucătărie modernă sau pentru ceva mai tradițional, pardoseala din cărămidă va rezista cu siguranță în timp.

livingetc.com

„Vopseaua închisă la culoare, robinetele din alamă învechită și mobilierul subtil crează un aspect clasic și discret. Combinația de stil nou și vechi în cantitățile potrivite face ca acest design să fie perfect”, declară Helen Parker, Director Creativ la deVOL .

Pardoselile din cărămidă sunt rezistente
livingetc.com

„Pardoselile din cărămidă au caracter practic, sunt robuste și solide. Nu sunt prețioase și pot face față cizmelor pline de noroi sau animalelor de companie”, spune Ian Bramwell. „În acest proiect, cărămizile aduc un sentiment de intimitate spațiului și sunt familiare”.

Pardoselile din cărămidă adaugă textură

„Spațiile interioare sunt realizate din materiale tactile și texturate (teracotă, stejar brut și tencuială de lut) pentru a se asigura că interiorul este conectat cu exteriorul”, declară Mclean Quinlan .

Kate Quinlan adaugă, de asemenea, că „pardoselile din cărămidă aduc exteriorul în casă, estompând granița dintre interior și exterior. Sunt rezistente și oferă o senzație clasică”.

Pardoselile din cărămidă conectează interiorul cu exteriorul
livingetc.com

Pardoseala din cărămidă a fost folosită în bucătărie, grădină și pe perete în această mică extensie de bucătărie. „O podea de cărămidă adaugă căldură, textură și personalitate; un exemplu perfect al modului în care contemporanul și rusticul pot funcționa foarte bine împreună”, explică Neil, director la Neil Dusheiko Architects .

„Am folosit cărămizile în interior și în exterior pentru a conecta casa de grădină. Este un material sustenabil, deoarece este reciclat și fabricat din argilă naturală, dar trebuie așezat cu grijă pentru a evita crăparea”.

Mai mult, pardoseala din cărămidă este impermeabilă dacă aplicați finisajul potrivit. Aceasta este sustenabilă, dar este destul de poroasă, iar apa poate pătrunde în cărămidă și poate provoca daune dedesubt. Va trebui aplicat un finisaj pe cărămizi din când în când pentru a proteja împotriva mucegaiului și crăpăturilor.

Pe de altă parte, pardoselile din cărămidă au și câteva dezavantaje. Acestea pot fi scumpe, poroase și denivelate, fiind necesar să aplicați un finisaj impermeabil.

Sursă: livingetc.com