Este legal sa specifici un brand in caietele de sarcini?

Branduri in caietele de sarcini 2Impresia generala este ca NU, nu este legal sa specifici un brand de producator in caietele de sarcini. Indiferent despre ce materiale sau produse de constructii vorbim. Insa realitatea este cu totul alta!

Este legal sa fie specificata denumirea unei marci comerciale in caietele de sarcini (pentru lucrari publice sau private), atat timp cat este folosita si sintagma „sau echivalent”.
Drept dovada, in raportul CNSC (Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor) pe 2014, in situatia contestatiilor in raport de criticile formulate impotriva documentatiei de atribuire se arata ca doar 1% din contestatii aveau ca motiv nefolosirea sintagmei „sau echivalent”.

Tu cum ajungi sa fii specificat in caietele de sarcini?

O solutie gratuita pe care ti-o punem la dispozitie pentru a ajunge in atentia arhitectilor si a proiectantilor este sa fii prezent pe Arhispec.ro. In doar cateva minute iti creezi contul de producator si beneficiezi de spatiul tau virtual privat, unde iti poti gestiona si adauga oricate produse doresti cu detalii, poze si documentatii.

Un cont Platinum pe Arhispec beneficiaza de:

– afisare preferentiala pe primele pagini
– promovare catre toti arhitectii si proiectantii activi din Romania
– promovare catre 25.000 de santiere
– spatiu nelimitat de upload a produselor insotite de fise, imagini si brosuri
– acces la analize concurentiale
– acces la cereri de oferta
– acces la cea mai morderna platforma de lucru, educare si comunicare realizata vreodata pentru arhitecti, proiectanti, designeri si beneficiari sau investitori

Intra pe Arhispec si fa-ti acum contul tau GRATUIT.

De ce unii producatori nu sunt specificati in caietele de sarcini?

Branduri in caietele de sarciniRaspunsul este pentru ca acesti producatori nu au o relatie cu arhitectii si proiectantii care recomanda acest tip de produse. Cum vrei tu, producator de covor PVC, ca numele tau sa apara in caietele de sarcini, in locul concurentei, daca tu nici nu sti care sunt acei arhitecti si proiectanti care recomanda covor PVC ca solutie de pardosire, in loc de linoleum sau mocheta?

Stiai ca 97% din arhitectii din Romania specifica cel putin 1 brand de produs in caietele de sarcini? Ce branduri prefera ei?