Refacerea pavajului în Piața Catedralei: Un nou episod în modernizarea orașului

În inima orașului, proiectul de modernizare a Pieței Catedralei a atins un nou punct crucial în luna martie. Lucrările recente au vizat înlocuirea pavajului de andezit de-a lungul axei Mețianu-Turnul de Apă, reprezentând singurul loc unde pavajul anterior a fost extras și înlocuit cu succes. Cu toate acestea, pe restul pieței, refacerea pavajului s-a repetat de mai multe ori în ultimele luni, fără îmbunătățiri notabile.

Chiar dacă acest proces a fost o provocare, pare că lucrările se apropie de finalizare, iar lucrările la spațiul verde și la fântâna arteziană par a fi finalizate. Cu toate acestea, presiunea pentru finalizarea proiectului nu vine din partea alegerilor locale, ci din problemele politice locale care atrag atenția.

Inaugurarea Piaței Catedralei este planificată pentru 9 iunie și promite să ofere o serie de amenajări extinse, inclusiv alei pietonale, spații verzi și noi sisteme de iluminat public. Proiectul a început în noiembrie 2022, fiind executat de firma Tehnodomus, iar acest nou episod de refacere a pavajului marchează o nouă etapă în drumul către revitalizarea acestei importante zone urbane.

SURSA ARTICOL: https://specialarad.ro/ și https://victa.ro/