Investiție estimată la 2.33 milioane de lei pentru înlocuirea finisajelor pardoselii la pasaj pietonal LOT 2 în București

Un nou proiect în București pentru dezafectarea copertinei existente, construirea unei noi copertine cu păstrarea fundațiilor și înlocuirea finisajelor la pasajul pietonal LOT 2, între Șoseaua Mihai Bravu și Calea Moșilor, Sectorul 2, are o valoare estimată de 2.33 milioane de lei. Proiectul a fost inițiat datorită constatării unui avansat grad de degradare a copertinelor de acces la pasajul pietonal Obor: Șoseaua Ștefan cel Mare – Calea Moșilor IE 23071 și Șoseaua Mihai Bravu – Calea Moșilor IE 233798, în urma expertizelor tehnice efectuate.

Aceste copertine, proiectate în 1978 și supuse unor lucrări de intervenție în perioada 2007-2008, necesită o reabilitare completă. Copertinele propuse pentru reabilitare sunt gemene, având fiecare o suprafață totală construită de 110,30 mp și o înălțime maximă de +4,25 m.

Prin proiectul propus, se urmărește asigurarea condițiilor de siguranță pentru pietoni în pasaj, prin refacerea completă a copertinelor. Acestea vor fi realizate din arce de oțel profil HI, rigidizate prin tevi cu secțiune rotundă din oțel mat și o riglă de contur la partea inferioară. Invelitoarea din sticlă securizată, cu profile de aluminiu cu factor solar ridicat (75-80), va fi montată pe structura metalică. Soclurile din beton vor fi placate cu plăci ceramice sau granit de culoare gri. Pardoselile, care vor avea tratament antiderapant specific pentru trafic greu, vor fi finisate cu plăci ceramice sau granit de culoare gri.

Obiectul contractului cuprinde multiple etape, inclusiv servicii de proiectare tehnică, execuția lucrărilor conform proiectului tehnic și asistență tehnică din partea proiectantului pe durata execuției lucrărilor și până la semnarea procesului verbal de recepție finală. Valoarea proiectului reflectă eforturile extinse de reabilitare și modernizare, având în vedere gradul de degradare constatat și importanța asigurării siguranței pietonilor în această zonă de tranzit intens.

Pentru cei interesați de evoluțiile în domeniul construcțiilor și mai ales în ceea ce privește posibilități de ofertare în proiecte de construcții, platforma Victa.ro oferă oportunități valoroase pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și pentru a explora proiecte promițătoare din județul tău.

SURSA ARTICOL