Proiectele arhitectilor din intreaga tara, premiate la Cluj-Napoca in aceasta toamna

Arhitecture Conference&Expo premiaza in aceasta toamna proiectele realizate de arhitecti in cadrul Galei Premiilor, ce va avea loc in 6 octombrie la Cluj-Napoca, in cadrul celei de-a IV-a editii a evenimentului ce reuneste anual peste 300 arhitecti din intreaga tara.

Arhitectii, birourile de arhitectura sau organizatiile care activeaza in domeniu isi pot inscrie incepand de astazi proiectele in cadrul Competitiei de proiecte Architecture Conference&Expo ce cuprinde 7 categorii: Proiecte pentru comunitate; Proiecte de restaurare, conversie, regenerare urbana si patrimoniu cultural; Cel mai indepartat proiect de casa realizat de catre un arhitect roman; Casa inteligenta; Proiectul de debut; Cladirile anilor 1990 – 2010 sau Proiecte realizate de studenti-arhitecti, proiectele arhitectilor fiind expuse in cadrul evenimentului.

Competitia de proiecte Architecture Conference&Expo are un scop multiplu: promovarea proiectelor arhitecturale cu impact puternic asupra comunitatilor; premierea si promovarea arhitectilor si birourilor de arhitectura romanesti pentru proiectele realizate, dar si incurajarea orientarii si asimilarii conceptelor recente prin premierea unor proiecte inovatoare.”, a declarat Madalina Hodorog, Project Manager Libero Events, agentia de evenimente care organizeaza Architecture Conference&Expo.

file-page1

Impactul adus dezvoltarii comunitatilor, printre criteriile de selectie ale proiectelor

Juriul format din arhitecti internationali si nationali va selecta pentru premiere cele mai bune proiecte inscrise tinand cont de: impactul adus dezvoltarii comunitatilor, vizibilitatea in constiinta publica si continuitatea prin preluarea elementelor existente valoroase.

In cadrul celei de-a IV-a editii, Architecture Conference&Expo isi propune sa ofere arhitectilor oportunitatea de a afla cele mai noi tendinte in arhitectura, in contextul unei continue si rapide digitalizari, a schimbarii generatiilor si a noilor probleme care afecteaza comunitatile. Evenimentul, sustinut de Ordinul Arhitectilor din Romania, va include prezentari si dezbateri legate de Renewing cities: Climatul urban pentru noile generatii, tematica generala ce va aborda aspecte precum: impactul pe care tehnologia il are in arhitectura, transportul public, spatii publice/rezidentiale/culturale, cladiri verzi sau siguranta in arhitectura prin design.

Architecture Conference&Expo reuneste peste 300 de arhitecti si specialisti din domenii conexe, alaturi de peste 15 speakeri locali, nationali si internationali precum Melissa Sterry (Fondator Bionic City), Jan Kattein (Director Jan Kattein Architects), David Cash (Presedinte la Building Design Partnership), Eveline Petcu (Project Manager Gehl Architects), Benedek Jozsef (Profesor Babes-Bolyai University), Iulian Padurariu (CEO Pony Car Sharing) si Emilian Grigore (Technical Support Manager Rockwool). Evenimentul va fi moderat de Serban Tiganas (Presedinte Dico si Tiganas).

Evenimentul, marca Libero Events, inseamna inovare, iar fiecare editie de pana acum a adus, in fata participantilor, noi teme de discutii, noi speakeri si noi oportunitati. Locatia conferintei este schimbata in fiecare an, pentru a oferi arhitectilor posibilitatea de a exploata noi spatii, alese in acord cu tematica. Inscrierile se realizeaza pe site-ul oficial al evenimentului www.architectureconf.ro.