Parchetul de bambus se fabrica din iarba?

Parchetul de bambus se fabrica din iarba?

parchet din bambus3Pardoselile de bambus au devenit o alternativa populara pentru pardoselile din lemn masiv. Bambusul are o crestere rapida si este o resursa regenerabila, care este compact si stabil dimensional. Majoritatea proprietarilor nu stiu ca bambusul este de fapt un tip de iarba foarte lunga si goala (nu de lemn), care o data ce trece prin procesul de fabricatie devine dura si rigida asemenea lemnului. Podelele din bambus pot fi aplicate in orice zona a casei unde se preteaza o podea din lemn. De asemenea, se monteaza si se intretin in aceeasi manera ca si pardoselile din lemn.

Pardoselile din bambus sunt disponibile atat din scanduri neprelucrate cat si prelucrate. Scandurile au limbi si margini canelate pentru aderarea lor impreuna. Modul de aplicare este identic pardoselilor din lemn, de asemenea cel de intretinere.

parchet din bambus2In general, pardoselile din lemn au granulatie atat orizontala cat si verticala. Fiecare ofera un aspect usor diferit vizual. Dupa curatarea si purificarea benzilor lungi de iarba de bambus, culoarea naturala are o coloratie deschisa de miere. Pentru a obtine un aspect natural de culoare mai inchisa, benzile de  bambus sunt supuse la o mare presiune si abur, care satureaza complet fibrele de bambus si creeaza o culoare de un maro mediu. Procesul se numeste „carbonizare”.


Arhispec - reclama

Cauti diferite modele de parchet? Uite aici un sfat: din peste 80 de produse specifice pentru pardoseli rezidentiale, peste 30 de produse sunt pardoseli din lemn. Platforma iti ofera poze, detalii si documentatii de la producatori si importatori intr-un singur loc, pe www.Arhispec.ro.


Intra si cauta acum parchetul ideal pentru tine pe www.Arhispec.ro, platforma folosita de peste 800 de arhitecti, beneficiari si ingineri.