Premiera mondiala la Budapesta: a fost lansat primul sistem de pavaj solar din lume

Conform Budapest Business Journal, in Budapesta a fost inaugurat cu succes, in premiera mondiala, primul sistem de pavaj solar din lume. Proiectul pilot a fost realizat de compania logistica-real estate Prologis impreuna cu un start-up ungar (Platio) care furnizeaza sisteme de energie regenerabila prin integrarea de celule solare in elemente de pavaj realizate din material plastic reciclat.

Sursa foto: Budapest Business Journal

Parcul logistic Prologis din Budapesta a devenit astfel primul din lume care a integrat o astfel de tehnologie revolutionara si prietenoasa cu mediul in operatiunile sale zilnice. Portiunea de pavaj acopera doar 4,7 metri patrati si este integrata in trotuarele de langa statia de alimentare pentru masini electrice a parcului. Sistemul furnizeaza in prezent energie solara pentru statie, iar cand aceasta este goala, energia este folosita intr-o cladire de birouri din apropiere.

Un alt proiect revolutionar asemanator, despre care am mai scris pe Info Pardoseli, este acoperisul solar pe care l-a dezvoltat fondatorul Tesla, Elon Musk.

Citeste si: Tu ti-ai cumpara tigle de la un producator de masini electrice?

Sursa articol: zf.ro