Analiza IBC Focus: rezidentialul e rege in Romania cu peste 6000 de investitii active

În perioada ianuarie-septembrie 2017, cea mai mare bază de date cu șantiere din România a monitorizat 22.779 de proiecte, iar repartiția acestora pe domenii poziționează și în acest an rezidențialul drept sectorul cu cel mai mare număr de investiții: 6459 – 28,3% din total. Așadar cel puțin 1 din 4 proiecte demarate anul acesta a reprezentat construcția unei case, a unui bloc sau chiar a unui ansamblu rezidențial.

1 din 10 proiecte este un proiect HoReCa. Află ce investiții se fac în zona ta!

Trecând peste dominația sectorului rezidențial, observăm că numărul de proiecte din domeniul industrial, retail și infrastructură a fost destul de apropiat de cel din sectorul Hotel&Relaxare. De la începutul anului și până în prezent au fost identificate 2554 de proiecte (11,2% din total) care au implicat construcția de hoteluri, pensiuni, vile turistice, restaurante, baze sportive sau centre SPA.

Industrialul figurează cu aproape 3000 de proiecte. Accesează-le aici!

Industrialul este foarte aproape de pragul de 3000 de proiecte (13%), în timp ce alte 2659 de proiecte (12,6%) monitorizate în acest an de Raportul de investiții aparțin sectorului Retail/Office. Infrastructura figurează cu 2783 de proiecte, însă mare parte dintre acestea sunt în stadii incipiente (licitație, înainte de execuție, autorizare) sau pur și simplu blocate din lipsă de fonduri.

Solicită un demo GRATUIT și vizualizează proiectele care te interesează!