Poate fi slefuita orice pardoseala de beton?

Poate fi slefuita orice pardoseala de betonAproape orice pardoseala de beton, indiferent daca este noua sau veche, poate fi slefuita. Dar exista unele exceptii.
Pentru pardoselile noi, nu sunt necesare masuri speciale pentru a atinge rezultate bune. Cu toate acestea, pardoseala ar trebui sa fie turnata cu cel putin 28 de zile inainte ca slefuirea sa-si inceapa protectia adecvata. Unele facilitati pentru vanzarea cu amanuntul si de depozitare, care intentioneaza sa slefuiasca pardoseala dupa amplasare, pot specifica o montare cat mai  neteda pentru a minimiza pasii necesari slefuirii.

Pardoselile existente, necesita de obicei, o anumita pregatire a suprafetei inainte de slefuire pentru a elimina murdaria, grasimea, stratul de uzura, sau pete. Cu toate acestea, pardoselile ondulate, au nevoie de reparatie extinsa, sau cele care sunt extrem de poroase nu pot fi buni candidati pentru slefuire. Un aplicator cu experienta poate determina, de obicei, cat de potrivita este o pardoseala.

Pentru a ajuta solidificarea si densitatea suprafetelor de beton slefuite, unii montatori aplica intaritori penetranti pentru beton, in mod normal, dupa prima etapa a procesului de polizare. Aceste produse, care pot fi aplicate pardoselilor noi sau celor existente, reactioneaza chimic cu betonul, formand o structura tare, cristalina. Acesti intaritori impiedica de asemenea, prafuirea betonului si ofera o protectie suplimentara contra penetrararii apei si colorararii.