Unde să ofertezi pardoseală din beton elicopterizat? Analiza cererii pe piața construcțiilor din România

Situația la nivel național

Cu o creștere continuă a sectorului construcțiilor în România, furnizorii de pardoseli din beton elicopterizat se confruntă cu oportunități ample de extindere a afacerilor lor. Datele furnizate de platforma de vânzare la șantiere VICTA.ro dezvăluie un trend ascendent în cererea pentru acest tip de pardoseală, cu un accent deosebit pe diverse sectoare ale industriei construcțiilor.

În ultimele 3 luni, peste 2060 de proiecte au fost monitorizate în diverse stadii de dezvoltare, inclusiv în fazele incipiente și în curs de implementare. Aceste proiecte, estimându-se că necesită pardoseli din beton elicopterizat, ce acoperă o suprafață aproximativ de 4.38 milioane de metri pătrați, generând o investiție estimată la 13.86 miliarde de lei.

Analiza detaliată a datelor dezvăluie o distribuție geografică distinctă a cererii. Județul Bihor ocupă primul loc în topul județelor cu cea mai mare cerere, cu peste 155 de proiecte identificate în această perioadă. Ilfov, Cluj și Brașov urmează în clasament, cu 143, respectiv 109 și 106 mii de proiecte.

Un aspect semnificativ al analizei îl reprezintă dominanța sectorului industrial în ceea ce privește cererea de pardoseli din beton elicopterizat. Din totalul de 2060 de proiecte monitorizate, 1840 sunt proiecte din domeniul industrial. Acest lucru subliniază necesitatea acestui tip de pardoseală în sectorul industrial, datorată rezistenței și durabilității sale.

Cu toate acestea, există și o cerere considerabilă în rândul construcțiilor de birouri și comerciale. 446 de proiecte monitorizate de VICTA.ro sunt atribuite acestor sectoare, indicând o diversitate crescută a cererii pe piața construcțiilor.

SURSA ARTICOL