Piata de pardoseli rezidentiale la final de an are doi castigatori clari: gresia si parchetul

Cererea de pardoseli rezidentiale a atins un nou maxim in acest an, cu peste 5 milioane de metri patrati de parchet laminat si aproape 4 milioane de metri patrati de gresie specificati in proiectele din ultimele 12 luni.


Covoarele PVC sunt surpriza placuta a acestei categorii de produse, cu 400.000 de metri patrati specificati, in timp ce mocheta se mentine la un nivel sanatos de peste 200.000 de metri patrati specificati.

Cererea pentru parchetul din lemn masiv si pardoseli din piatra naturala se situeaza in continuare mult sub cererea de parchet laminat, insa beneficiarii si investitorii au inceput sa fie tot mai deschisi spre pardoseli calitative, pretul fiind trecut in plan secund in luarea deciziilor.

Doar in luna decembrie a acestui an au fost specificati:

  • 924.006 metri patrati de pardoseli din parchet laminat
  • 707.717 metri patrati de pardoseli din placi ceramice (gresie)
  • 41.650 metri patrati de pardoseli PVC
  • 62.576 metri patrati de pardoseli din piatra

Mai jos puteti vedea un exemplu concret cu o parte din cantitatilee de materiale necesare pentru constructia unui proiect office in valoare de aproximativ 10 milioane de euro, care se va construi in Bucuresti:

Doresti sa afli rata de specificare a altor produse folosite in constructii si sa gasesti mai multi clienti pentru afacerea ta?Click aici!