Perspective de ofertare pentru materialele Bibliotecii Municipale: Mochetă, parchet laminat, pardoseală din beton elicopterizat și pavaj, vor contribui la aspectul și funcționalitatea spațiilor interioare și exterioare

În orașul Blaj, lucrările la noua bibliotecă municipală se desfășoară într-un ritm susținut, iar conform declarațiilor dnei. Aron, biblioteca începe să prindă contur, eforturile concentrate fiind vizibile în structura clădirii.

Amplasată în zona Pieței 1848, în proximitatea sălii de sport din Parcul Avram Iancu, noua bibliotecă este parte a proiectului „Îmbunătățirea calității vieții populației în Municipiul Blaj”, finanțat din fonduri europene. Valoarea totală a contractului pentru această construcție este de 12.677.614,52 lei, TVA inclus, din care 12.415.304,7 lei reprezintă fonduri nerambursabile, iar 262.309,82 lei sunt fonduri alocate de Primăria Blaj.

Semnat pe 2 noiembrie 2021, contractul pentru construcția noii Biblioteci Municipale din Blaj a fost atribuit Asocierii Kronos Life Construct & Imprexis Building SRL. Clădirea este proiectată să fie ultramodernă, cu un design special adaptat necesităților bibliotecii și ale comunității, oferind spații ample pentru lectură, depozitare de cărți, o sală multifuncțională și o ludotecă destinată copiilor și familiilor acestora, precum și o terasă.

Materialele necesare pentru noua Bibliotecă Municipală

În stadiul actual al proiectului, este esențial să se ia în considerare și alte necesități materiale pentru a asigura finalizarea cu succes a construcției. Pentru a asigura izolarea termică și eficiența energetică a clădirii, se estimează că vor fi necesari 607 mp de termosistem polistiren expandat.

De asemenea, pentru construirea pereților și a altor elemente structurale interioare, sunt necesare 315 mp de gips-carton Rigips și 151 mp de gips-carton obișnuit. Aceste materiale sunt utilizate pentru finisarea pereților, creând spații interioare durabile și estetice.

Pentru a completa aspectul interior al bibliotecii și pentru a asigura un mediu confortabil și plăcut pentru vizitatori, se vor instala, de asemenea, 315 mp de tavan fals. Acesta nu numai că va îmbunătăți aspectul estetic al încăperilor, ci va oferi și posibilitatea de a integra sistemul de iluminat și alte utilități necesare.

Se estimează că vor fi necesare pentru lucrarile de finisaj, 404 mp de mochetă, 611 mp de parchet laminat, 130 mp de pardoseală din beton elicopterizat și 895 mp de pavaj.

În ceea ce privește finisajele finale, în afară de mochetă, parchet laminat, pardoseală din beton elicopterizat și pavaj, care vor contribui la aspectul și funcționalitatea spațiilor interioare și exterioare ale bibliotecii, este important să se pună accent și pe calitatea acestor materiale.

Pentru a rămâne la curent cu cele mai recente proiecte de construcții din zonă, puteți accesa platforma Victa.ro. Acolo veți găsi informații actualizate despre evoluția lucrărilor și alte proiecte importante pentru comunitatea locală.

SURSA ARTICOL