Pardoselile din vinil: beneficii și structură

Într-o locuință aglomerată, durabilitatea este extrem de importantă când vine vorba despre podele. Pardoseala din vinil este o opțiune excelentă pentru orice casă, iar de-a lungul anilor s-au înregistrat progrese incredibile în sfera designului.

Care este structura pardoselilor din vinil?

Pardoseala din vinil este compusă din mai multe straturi diferite:

  • Strat protector: Acest strat adaugă strălucire și protejează stratul de uzură;
  • Strat de uzură: Stratul de uzură al pardoselilor din vinil protejează pardoseala și designul acesteia;
  • Design: Acesta se referă la culoarea, designul sau modelul;
  • Strat de imprimare: Acest strat adaugă elasticitate și textură
  • Fibră de sticlă: Menține pardoseala plată
  • Strat central: Susține toate straturile de mai sus
  • Fibră de sticlă: Opțional
Stratul de uzură

Stratul de uzură protejează podeaua, iar cu cât acesta este mai gros, cu atât pardoseala este mai rezistentă și durabilă. Pentru zone cu trafic intens, precum spațiile comerciale, se recomandă ca stratul de uzură să aibă o grosime cuprinsă între 0,5 și 0,7 mm. Totuși, pentru spații rezidențiale este potrivită și pardoseala de vinil al cărei strat de uzură are o grosime de 0,3 mm.

Beneficiile pardoselilor din vinil

Pardoselile din vinil au căpătat tot mai multă popularitate în ultimii ani datorită beneficiilor pe care le aduc, atât pentru spații rezidențiale, cât și pentru spații comerciale. Iată care sunt principalele 5 avantaje:

1. Este accesibilă

Pardoseala din vinil este una dintre cele mai ieftine opțiuni disponibile pe piață. În comparație cu alte tipuri de pardoseli, inclusiv cea laminată, vinilul este mai ieftin pe metru pătrat de cumpărat și instalat. Vinilul este, de asemenea, durabil și rezistent, ceea ce înseamnă că nu trebuie înlocuit frecvent.

2. Instalare simplă

Instalarea pardoselilor din vinil este un proces relativ ușor. Cheia unei instalări reușite este asigurarea faptului că podeaua de dedesubt este netedă și fără defecte sau imperfecțiuni. Orice umflături vor fi vizibile odată ce pardoseala de vinil este așezată, deci este important ca podeaua să fie cât mai netedă dedesubt.

3. Design variat

Pardoseala din vinil vine într-o gamă variată de culori și modele. Pardoseala din vinil poate replica piatra naturală, lemnul și plăcile ceramice. Mai mult, aceasta permite aplicarea de finisaje antiderapante, astfel încât suprafața să fie sigură în orice moment.

4. Ușor de întreținut

Pardoseala din vinil este rezistentă la apă și poate fi spălată cu mopul fără probleme. De asemenea, aceasta este cunoscută ca fiind igienică, deoarece lipsa cusăturilor previne dezvoltarea bacteriilor.

Pardoseala din vinil poate fi curățată cu detergenți și dezinfectanți, fără a se deterioara. Acestea sunt recomandate persoanelor care suferă de astm și alergii, deoarece vinilul nu adăpostește praf sau alți alergeni.

5. Potrivită traficului intens

Pardoseala din vinil este extrem de durabilă, ceea ce o face ideală pentru zonele cu trafic intens. Datorită stratului de bază care atenuează șocurile și stratului protector care limitează uzura și zgârieturile, aceasta este extrem de rezistentă.

Așadar, pardoselile din vinil au câștigat multă popularitate în ultimul timp, iar beneficiile acestora sunt ușor de observat.